Δείγμα οπαλίου πουλήθηκε για σχεδόν 144.000 δολάρια

Ένα από τα μεγαλύτερα δείγματα οπαλίου στον πλανήτη, που ζυγίζει περισσότερα από 11.800 καράτια, πουλήθηκε σε δημοπρασία στην Αλάσκα την Κυριακή για 143.750 δολάρια.

Αυτό το εξαιρετικά πολύτιμο δείγμα του πολυτίμου λίθου, με το όνομα «Americus Australis», βρέθηκε στα τέλη του περασμένου έτους σε ένα σπίτι στη Big Lake, βόρεια του Anchorage, της μεγαλύτερης πόλης της Αλάσκας. Ο Φρεντ φον Μπραντ, ένας χρυσοθήρας της Αλάσκας από μια οικογένεια που πουλάει κοσμήματα εδώ και δεκαετίες, το φύλαγε σε ντουλάπι για πολύ καιρό.

Ο Von Brant είπε ότι αυτό το οπάλιο φυλάσσεται στην οικογένειά του από τα τέλη του πενήντα του περασμένου αιώνα και ότι ο παππούς του το αγόρασε από τον Αυστραλό John Altman, έναν έμπορο οπαλίου.

Ο ιδρυτής του οίκου δημοπρασιών της Αλάσκας Dan Newman και ο επιχειρηματικός του συνεργάτης Nick Klein φωτογραφήθηκαν με το οπάλιο λίγο πριν πουληθεί.

«Ο πατέρας μου ο Γκάι, που φρόντιζε αυτόν τον πολύτιμο λίθο για δεκαετίες, αποφάσισε ότι ήταν κλειδωμένος  για αρκετό καιρό και ότι ήταν καιρός να το δείξει στον κόσμο», είπε ο Φρεντ φον Μπραντ, όπως αναφέρει το AP.

Αυτό το κομμάτι του οπαλίου είναι μεγαλύτερο από τούβλο και είναι κομμένο στα δύο. Ο Von Brant εξηγεί ότι πριν από πολλά χρόνια, με αυτόν τον τρόπο, «ανοίγοντας» τον πολύτιμο λίθο ελεγχόταν η ποιότητά του.

Το οπάλιο είναι ένας εξαιρετικά πολύτιμος τύπος ορυκτού, βρίσκεται κυρίως στην Αυστραλία, αλλά μπορεί επίσης να βρεθεί στις ΗΠΑ, το Περού, το Μεξικό και τη Βραζιλία.

Πηγή: politika.rs
Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr