Ο Ν. Δένδιας στο υπουργικό Φόρουμ Συνεργασίας για τον Ινδο-Ειρηνικό Ωκεανό

Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για να  συμμετάσχει στο υπουργικό Φόρουμ για τη Συνεργασία στον Ινδο-Ειρηνικό, που διοργανώνεται από τη γαλλική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο κ. Δένδιας αναμένεται  να αναχωρήσει μετά τη συνεδρίαση του σημερινού ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό.

Στη διάσκεψη  θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ και οι ομόλογοί τους από περίπου 30 κράτη της περιοχής του Ινδο-Ειρηνικού, καθώς και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμών και περιφερειακών οργανισμών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Αντικείμενο του φόρουμ είναι η αναζήτηση τρόπων για την παγίωση και ενδυνάμωση των σχέσεων και των δεσμών μεταξύ της ΕΕ και των κρατών του Ινδο-Ειρηνικού, στη βάση της πολυμερούς διπλωματίας και του σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο κ. Δένδιας αναμένεται να έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με ομόλογούς του από την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού. Ειδικότερα, με τη Nanai Mahuta (Νέα Ζηλανδία), τη Retno Marsudi (Ινδονησία), τον Chung Eui-yong (Δημοκρατία της Κορέας), τον Dr. Jaishankar (Ινδία), τον Teodoro Locsin (Φιλιππίνες) και τον Vivian Balakrishnan (Σιγκαπούρη).

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση