Λέσβος: Αυλαία για την έκθεση RADIUM PALACE στην Αγία Παρασκευή

Δύο Σαββατοκύριακα έμειναν για την ολοκλήρωση της επιτυχημένης έκθεσης RADIUM PALACE της K-Gold Temporary Gallery στην Αγία Παρασκευή Λέσβου.

Την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 18:00, ο επιμελητής Νικόλας Βαμβουκλής, θα ξεναγήσει τους επισκέπτες στο παρασκήνιο της έκθεσης: από την άγνωστη ιστορία του θρυλικού ξε-νοδοχείου θερμοπηγών Κουρτζή, στο έργο των δεκαέξι καταξιωμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και τον εξωτερικό. Η βραδιά θα κλείσει με κοκτέιλ στην αυλή της Gallery.

Η έκθεση αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Παρουσιάζει φωτογραφίες, βίντεο, γλυπτά και εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν ειδικά για τη διοργάνωση και εστιάζουν στη σχέση τέχνης, σωματικότητας και ευεξίας. Στις εναρκτήριες δράσεις, οι οποίες σημείωσαν μεγάλη επισκεψιμότητα, πραγματοποιήθηκαν performances χορού, μουσικής όπως και αναγνώσεις σε διάφορα μέρη του νησιού. Την διοργάνωση συνοδεύει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους, καθώς και ένας δίγλωσσος κατάλογος.

Τέλος, ο εμπλουτισμός της έκθεσης με αρχειακό υλικό από το ξενοδοχείο Radium Palace, δημιουργεί έναν αναπάντεχο συνδυασμό ανάμεσα στη σύγχρονη τέχνη και την πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου.

H K-Gold Temporary Gallery φέρνει το ευρύ κοινό σε επαφή με το σύγχρονο πολιτισμό και θα ανακοινώσει σύντομα τον πλούσιο καλλιτεχνικό προγραμματισμό της για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2022!

www.ertnews.gr

Αναστασία Σπυριδάκη