Α. Συρίγος στην ΕΡΤ: Ό,τι κάνει η Ρωσία και αντιδρά η Δύση είναι αυτό που κάνει η Τουρκία στην Κύπρο από το 1974

«Αυτό που επιχειρεί να κάνει ο Πούτιν, όπως και το 2014, αποτελεί σκαστή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, είναι εισβολή σε ένα ανεξάρτητο κράτος μέλος, είναι αυτό που έκανε η Τουρκία στην Κύπρο το 1974», δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας και Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ Σταυρούλα Χριστοφιλέα.

Αφού επεσήμανε ότι επί πάρα πολλά χρόνια η Ελλάδα προσπαθούσε να αναβαθμίσει τη θέση της, ως μια παράλληλη δίοδος προς τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων που ελέγχονται από τους Τούρκους, ο κ. Συρίγος σημείωσε ότι αυτό το σχέδιο υλοποιείται τώρα στην πράξη και ότι αναβαθμίζεται η συγκεκριμένη περιοχή, κάτι που δίνει πρόσθετη γεωστρατηγική σημασία στην Ελλάδα.

«Αφ’ής στιγμής η Δύση στρέφεται κατά της Ρωσίας έχει έρεισμα πλέον η Ελλάδα να θέσει αντίστοιχα θέματα για το Κυπριακό ενώπιον των Δυτικών. Ό,τι κάνει η Ρωσία και αντιδρά με αυτόν τον έντονο τρόπο η Δύση, είναι αυτό που κάνει η Τουρκία από το 1974 στο νησί», τόνισε ο κ. Συρίγος.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση