Η «μέθοδος της μύγας»: Ποιο το «κόλπο» για καθαρό σπίτι σε λίγα λεπτά που σαρώνει

Πώς θα καθαρίσετε γρήγορα το σπίτι σας εφαρμόζοντας τη «μέθοδο της μύγας»;

Μια μέθοδος για πεντακάθαρο σπίτι σε λίγα μόλις λεπτά έχει γίνει viral στο TikTok, με πολλούς από τους χρήστες να την χαρακτηρίζουν ως «ιδιοφυή».

Η «μέθοδος της μύγας» έγινε γνωστή από την Nicole Kerr, μια εργαζόμενη μητέρα δύο μικρών παιδιών από τη Βρετανία, η οποία εξήγησε πώς μπορεί κανείς να διατηρεί το σπίτι καθαρό ακόμα και εάν έχει ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο.

Όπως αποκάλυψε η ίδια, η εν λόγω τακτική δεν επινοήθηκε από την ίδια, αλλά από μια γυναίκα που είναι γνωστή στο διαδίκτυο ως η «κυρία μύγα» (fly lady) και έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να οργανώσουν καλύτερα το νοικοκυριό τους.

Σύμφωνα με την «κυρία μύγα», το κόλπο είναι να χωρίζεις το σπίτι σε ζώνες και να ασχολείσαι για λίγα λεπτά με την τακτοποίηση και την καθαριότητα κάθε μέρα, έτσι ώστε να μην «πνίγεσαι» σε ένα βουνό από αγγαρείες.

«Απλά χρησιμοποιώ ένα χρονόμετρο κάθε μέρα, το ρυθμίζω στα 15 λεπτά και καθαρίζω όσα περισσότερα προλαβαίνω μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά μόνο σε ένα δωμάτιο», εξηγεί η Nicole Kerr.

Πέρα από τα 15 λεπτά ημερησίως, η τακτική αυτή περιλαμβάνει και μια ώρα εβδομαδιαίως, έτσι ώστε να γίνονται πιο «βαριές» δουλειές, όπως είναι το σχολαστικό σκούπισμα, το άλλαγμα των σεντονιών κ.τ.λ.

«Πλέον ποτέ δεν αγχώνομαι για τις δουλειές του σπιτιού, και αυτό λέει πολλά αν λάβετε υπόψη ότι έχω δύο παιδιά κάτω των τριών ετών. Καθαρίζοντας από λίγο κάθε μέρα και επιλέγοντας ένα δωμάτιο τη φορά, το σπίτι δεν προλαβαίνει να βρωμίσει πολύ», αναφέρει η γυναίκα στο βίντεο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Αφήστε μια απάντηση