Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα εξοπλιστικά – Υπέρ του ν/σ ενίσχυσης της αμυντικής θωράκισης κυβέρνηση και Ελληνική Λύση

Οι τρεις συμβάσεις προμήθειας των Rafale, των φρεγατών και των τορπιλών συζητιούνται και ψηφίζονται στη Βουλή, στη σκιά του ουκρανικού ζητήματος και των τουρκικών προκλήσεων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης υπήρξε και αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη φράση που χρησιμοποίησε ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας ότι η «άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός».

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι για το κυβερνών κόμμα αυτοσκοπός είναι η άμυνα της χώρα και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώσει αν συμφωνεί με τη φράση του Γιώργου Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης επίσης στηλίτευσε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει «παρών» επί της αρχής του νομοσχεδίου λέγοντας ότι το «παρών» είναι «απών».

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην απομονώνει μία φράση για να επιτεθεί στην αντιπολίτευση, ενώ σημείωσε ότι είναι ύβρις να κομπάζει η κυβέρνηση για τις εξοπλιστικές δαπάνες και ότι είναι θράσος να κουνάει το δάχτυλο στην αντιπολίτευση επειδή δεν της δίνει λευκή επιταγή.

«Ψηφίζουμε τις συμβάσεις παρά της εύλογες και τεκμηριωμένες ενστάσεις, σημείωσε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.

«Οι σημβάσεις είναι επιτακτική ανάγκη για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων» επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, προσθέτοντας ακόμα: «Η κυβέρνηση δεν διεκδικεί τίποτα. Συνεχώς υποχωρεί».

Η συζήτηση μεταδίδεται απευθείας από το ertnews.gr.

Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση