Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για δολοφονία Άλκη – Έχουν ταυτοποιηθεί δύο 20χρονοι

Ανακοίνωση σχετικά με τις πληροφορίες που έχουν δει από το πρωί το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τους φερόμενους ως δράστες της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη προχώρησε η ΕΛΑΣ, αποφεύγοντας να απορρίψει, είτε να επιβεβαιωσει τη φημολογία περί διαφυγής ενός ατόμου εκτός συνόρων. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα πρόκεται για 20χρονο που συμμετείχε σε επίθεση σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, από κοινού με τον 23χρονο συλληφθέντα. Η ΕΛΑΣ διευκρινίζει πως οι δράστες που έχουν ταυτοποιηθεί είναι δύο 20χρονοι και πως για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Η ανακοίνωση

“Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συμμετείχε σε επίθεση σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, από κοινού με τον 23χρονο συλληφθέντα για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 19χρονου, ανακοινώνεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα.

Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση”.

Λίγο νωρίτερα με δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη, Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για άλλους 6 – 7 οπαδούς που εχουν ταυτοποιηθεί και κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ μίλησε για το ενδεχόμενο απόπειρας συγκάλυψης της υπόθεσης.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης αυτού του τραγικού εγκλήματος ή οποιουδήποτε άλλου», σχολίασε μέσω της ΕΡΤ ο Λευτέρης Οικονόμου υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και ανέφερε πως πρέπει ο κ. Κούγιας να εξηγήσει τι υπονοεί.

Είπε πως: «το θέμα είναι σε πλήρη εξέλιξη, διέπεται από το πλαίσιο της μυστικότητας και εκ της θέσεώς μου δεν θα μπορούσα να αναφερθώ, μπορώ όμως να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι η ΕΛΑΣ κινήθηκε γρήγορα και συντεταγμένα συνεχίζει με τον ίδιο εντατικό ρυθμό και για τη σύλληψη των υπολοίπων που πήραν μέρος στη συμπλοκή. Αν κάποιος διέφυγε υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες για την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών για να λογοδοτήσει ο κάθε δράστης στη δικαιοσύνη».

 

www.ertnews.gr

Μπέλλα Θεριού

Αφήστε μια απάντηση