Πέθανε ο πρώην διευθυντής της ΕΜΥ Άγγελος Κακούρος

“Έφυγε” από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην διευθυντής στο Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της ΕΜΥ, Άγγελος Κακούρος. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

Γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου 1928 και παρά την ηλικία του μέχρι σήμερα ήταν σε πλήρη πνευματική (μαθηματική) διαύγεια και γενικότερη ρώμη. Ήταν πολύ περήφανος για τους γιούς του, Γεώργιο Κακούρο Μηχανολόγο του ΕΜΠ και  Μιχάλη Κακούρο, καθηγητή Βυζαντινολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Είχαμε την τύχη να είμαστε μαθητές του στην Μετεωρολογική Σχολή της ΕΜΥ το 1986-87 ενώ μετά την αποφοίτησή μας, βρισκόμαστε ως νέοι μετεωρολόγοι προγνώστες υπό την καθοδήγησή του, στο Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της ΕΜΥ” αναφέρει σε ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος προσθέτει:

Ήταν άριστος γνώστης της Συνοπτικής και Δυναμικής Μετεωρολογίας και μας πέρασε το “μικρόβιο” της Μετεωρολογίας στο “πετσί μας”. Ήταν ίδια σειρά με τον καθηγητή κ. Διονύση Μεταξά και στην δεκαετία του ’50 εκπαιδεύτηκαν -όπως μου έλεγε ο κ.Μεταξάς- από τον ίδιο τον Pettersen στο MetOffice. Τις γραπτές σημειώσεις από τα μαθήματά του τις κρατώ ακόμη.

Το πρωί θα ανοίξω το γραφείο μου στην ΕΜΥ και θα κάτσω στην ίδια θέση που καθόταν και ο ίδιος το 1992, όταν αποχώρησε από την ΕΜΥ λόγω συνταξιοδότησης . Η συγκίνηση είναι μεγάλη.

Καλό ταξίδι αγαπημένε Κύριε Άγγελε, στους ήρεμους τόπους πάνω απο την τροπόσφαιρα , πάνω από τον γήινο καιρό. Θα έχετε να πείτε πολλά εκεί και με τον κύριο Σπύρο.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση