Νέα στοιχεία για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη – Σκληρός χούλιγκαν ο 23χρονος συλληφθείς

Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή που οι δράστες της φονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη, με θύμα τον 19χρονο Άλκη, τρέχουν για να διαφύγουν και επιβιβάζονται στα αυτοκίνητα τους. Είναι ένα από τα βίντεο που αναλύθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια και οδήγησε στην αναγνώριση και τη σύλληψη του 23χρονου, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο οχημάτων.

Πρόκειται για έναν σκληρό χούλιγκαν και σεσημασμένο για επιθέσεις. Ο 23χρονος το 2019, μαζί με τουλάχιστον τρία άτομα, σε μία πανομοιότυπη επίθεση, είχε μαχαιρώσει φίλαθλο του Άρη. Σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία ενώ μέχρι σήμερα εκκρεμούσε η δίκη.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες το 2017, συμμετείχε στον τελικό της ντροπής μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο Βόλο. Είχαν γίνει από τα πιο άγρια οπαδικά επεισόδια πάνω στη γέφυρα του Πανθεσσαλικού.

Είχαμε μια γρήγορη σύλληψη ενός εκ των δραστών. Περιμένουμε να συλλάβουν και άλλους, σίγουρα ήταν και άλλα άτομα. Περιμένουμε εξελίξεις στο θέμα” τόνισε ο θείος του 19χρονου.

Της σύλληψης προηγήθηκε έφοδος στα γραφεία συνδέσμου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά, κροτίδες, σφυριά, ξύλινα ρόπαλα και μεταλλικούς σωλήνες.

“Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της” έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τα νέα στοιχεία για την εξιχνίαση της δολοφονίας

Η αστυνομια έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών, οι οποίοι καταγράφηκαν στο βίντεο – ντοκουμέντο. Γίνεται έτσι προσπάθεια για την ταυτοποίησή τους, αλλά και για το ρόλο τους το μοιραίο βράδυ. Θεωρείται πάντως ότι πρόκειται για μια αιματηρή επίθεση από οργανωμένη ομάδα.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται το αίμα που βρέθηκε στο κάθισμα του αυτοκινήτου του κατηγορούμενου. Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια αναμένονται τα αποτελέσματα, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για το αίμα του 19χρονου ή αν πρόκειται για άλλο τραυματισμό.

Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ αναζητούνται και νέα βίντεο. Παράλληλα, αναμένεται η ιχνηλάτηση του δρομολογίου που ακολούθησαν οι δράστες. Πιθανή πάντως θεωρείται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για κακουργηματικές πράξεις.

Θρήνος για τον Άλκη

Δεκάδες είναι οι πολίτες που αισθάνονται την ανάγκη να αφήσουν ένα λουλούδι ή ένα σημείωμα στο σημείο της δολοφονίας. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η ζωγραφιά μιας 8χρονης μαθήτριας που ζητάει συγνώμη από τον 19χρονο Άλκη.

Φίλαθλοι άφησαν την φανέλα από την ομάδα τους θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουν την μνήμη του 19χρονου. Στο σημείο βρέθηκε και αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Άρης.

Την ώρα που οι αρχές προχωρούσαν στη σύλληψη του 23χρονου, ο οποίος είχε προσαχθεί από το βράδυ της Τρίτης, συγγενείς και φίλοι του Άλκη, σε κλίμα βαθιάς οδύνης, του έλεγαν το τελευταίο αντίο στη Βέροια.

Παρέμβαση για τη δολοφονια του 19χρονου έκανε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Ας μη γίνει η κτηνωδία που εκτυλίχθηκε στη Θεσσαλονίκη, και που στοίχισε τη ζωή ενός νέου και τον τραυματισμό άλλων δύο, ένα ακόμη επεισόδιο στην προϊούσα μετατροπή της κοινωνικής ζωής σε αρένα αντιπαλοτήτων, μισαλλοδοξίας, εχθροπάθειας, και , εν τέλει φονικής απανθρωπιάς».

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ / MOTION TEAM)

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Λία Χριστάρα, Ελένη Αποστολίδου

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση