Το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων έχει πολλές ιδιότητες που προάγουν την υγεία

Το αλάτι συχνά συνδέεται με παθογόνο δράση. Σε αντίθεση με το παραδοσιακό επιτραπέζιο αλάτι, το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων έχει πολλές ιδιότητες που προάγουν την υγεία. Θεωρείται ότι έχει ευεργετική δράση για την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα ή την ανακούφιση των εντερικών παθήσεων. Ποια είναι η σύσταση του αλατιού Ιμαλαΐων; Μάθετε για τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του.
Το αλάτι Ιμαλαΐων αναγνωρίζεται εύκολα από το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα του. Εξορύσσεται στις οροσειρές των Ιμαλαΐων. Υπήρχε ένας αλμυρός ωκεανός πριν από εκατομμύρια χρόνια και με τον καιρό στέγνωσε. Το ροζ χρώμα του αλατιού προέρχεται από την υψηλή περιεκτικότητα σε χημικά στοιχεία.
Το αλάτι Ιμαλαΐων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:μαγνήσιο – βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και των γκρίζων κυττάρων,ψευδάργυρος – ενισχύει την ανοσία,χαλκός – καταπολεμά τα βακτήρια και τις ελεύθερες ρίζες,θείο – έχει θετική επίδραση στην κατάσταση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών,σίδηρος – προλαμβάνει την αναιμία,νάτριο – ρυθμίζει την ισορροπία νερού του σώματος,ασβέστιο – φροντίζει τα οστά και τα δόντια,φώσφορος – είναι υπεύθυνος για γερά οστά και καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος,χρώμιο – προστατεύει από τον διαβήτη τύπου 2 και ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα,σελήνιο – ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι υπεύθυνο για την καλή λειτουργία των ενζύμων.
Το αλάτι Ιμαλαΐων μπορεί να ληφθεί σε διάφορες μορφές. Λειτουργεί καλά με τη μορφή άλμης, λουτρών, ξεβγαλμάτων, καθώς και με εισπνοή. Ανάλογα με τη μορφή, έχει διαφορετικές ιδιότητες.Αυτές περιλαμβάνουν:
– ανακούφιση και μείωση της εντερικής δυσφορίας που προκύπτει από την παρουσία εναποθέσεων τροφής στα έντερα.– απομάκρυνση τοξινών– ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης– βελτίωση της κατάστασης του δέρματος – το αλάτι το ενυδατώνει και το συσφίγγει.– μείωση της κυτταρίτιδας– θεραπεία της ακμής, της μυκητίασης και της ψωρίασης.– υποστήριξη της θεραπείας του αναπνευστικού συστήματος.καταπολέμηση λοιμώξεων του στόματος και του λαιμού.– υποστήριξη για τη θεραπεία της νόσου των νεφρών και των χολόλιθων, καθώς και των ρευματισμών.– ρύθμιση της διαχείρισης των υδάτων του οργανισμού– αποτοξίνωση του σώματος– ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
Επιμέλεια – Μετάφραση: Μαλγκοζάτα Ολζέφσκι

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση