Περιηγήσεις στη Ροτόντα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 11:00 και 13:00 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει περιηγήσεις στη Ροτόντα. Πρόκειται για τον τέταρτο από έναν κύκλο Κυριακάτικων Περιπάτων, κατά τη διάρκεια των οποίων γνωρίζουμε όψεις της πόλης και της ιστορίας της μέσα από επισκέψεις σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της Θεσσαλονίκης. Μέχρι τον Ιούνιο του 2022 την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα αρχαιολόγοι της Εφορείας θα υποδέχονται ομάδες επισκεπτών σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους – τοπόσημα της σύγχρονης πόλης που καθορίζουν τη φυσιογνωμία της.

Η δήλωση συμμετοχής στους περιπάτους είναι απαραίτητη και γίνεται  αποκλειστικά και μόνο τηλεφωνικά. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Κατά την επίσκεψη τηρούνται όλα τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και όλα τα μέλη της ομάδας πρέπει να διαθέτουν τα απαιτούμενα από το νόμο πιστοποιητικά. Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία επιτρέπεται σε όσους/ες διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Η δήλωση συμμετοχής για τη συγκεκριμένη περιήγηση ολοκληρώθηκε σε προκαθορισμένο χρονικό πλαίσιο που ανακοινώθηκε στη σελίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης στο Facebook.

Για την ασφαλή λειτουργία, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του COVID-19, τηρούνται οι προβλεπόμενες οδηγίες για τους επισκέπτες, το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης του κοινού.

Οι επισκέπτες πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α.

Ωράριο λειτουργίας μνημείων αρμοδιότητας ΕΦΑΠΟΘ:

Αρχαία Αγορά: 8:30-15:30, Τρίτη: κλειστά

Ροτόντα: 8:30-15:30, Τρίτη: κλειστά

Επταπύργιο: 8:30-15:30, Τρίτη: κλειστά

Κρύπτη Αγίου Δημητρίου: Δευτέρα, Τετάρτη & Πέμπτη: 8:00-15:00, Παρασκευή: 8:00-13:30 & 19:00-22:00 (τελείται Λειτουργία), Σάββατο – Κυριακή: 7:30-14:30, Τρίτη: κλειστά

Βυζαντινό Λουτρό: Τετάρτη & Παρασκευή: 10:00-13:00, Δευτέρα, Τρίτη & Πέμπτη: κατόπιν ραντεβού, Σάββατο & Κυριακή: κλειστά

Άγιος Νικόλαος Ορφανός: Δευτέρα & Πέμπτη: 10:00-13:00, Τρίτη, Τετάρτη & Παρασκευή: κατόπιν ραντεβού, Σάββατο & Κυριακή: κλειστά

www.ertnews.gr

Τμήμα Ενημέρωσης Διαδικτύου ΕΡΤ3