Θεοδωρικάκος στην ΕΡΤ: Επί 3 μέρες ακούγαμε άναρθρες κραυγές από την αξιωματική αντιπολίτευση

«Για να είναι πειστική μια πρόταση μομφής πρέπει να αποδομήσεις την πολιτική της κυβέρνησης και τα πρόσωπά της. Εδώ έχει συμβεί ακριβώς το αντίθετο: άναρθρες κραυγές και ατέλειωτη καταστροφολογία από την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ η κυβέρνηση παρουσίασε έναν θετικό απολογισμό για ένα πολύ πλούσιο έργο υπό πολύ δύσκολες συνθήκες αυτούς τους 31 μήνες και το σχέδιό της για τον υπόλοιπο 1,5 χρόνο που απομένει για ολοκληρώσει τη θητεία της», είπε στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ ο υπουργός Προστασίας Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ξεκίνησε την παρουσία του με ξεχωριστή αναφορά μνήμης στους τρεις ήρωες Καραθανάση, Βλαχάκο και Γιαλοψό, τους αξιωματικούς του ΠΝ που πριν από 26 χρόνια έπεσαν στο καθήκον για την πατρίδα στα Ίμια.

Επανερχόμενος στην επικαιρότητα, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως πως αυτό που τον εντυπωσιάζει είναι ότι στις ολοφάνερες, πασιφανείς ευθύνες της ιδιωτικής εταιρείας που διαχειρίζεται την Αττική Οδό, «ο κ. Τσίπρας κράτησε κλειστό το στόμα του για 3 ημέρες, και ο ΣΥΡΙΖΑ ολόκληρος».

Παραδέχτηκε ότι προβλήματα δεν παρουσιάστηκαν μόνο στην Αττική Οδό, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός μίλησε με πολύ σαφή τρόπο για τις ευθύνες, τις αδυναμίες και τα λάθη του κρατικού μηχανισμού «και έχουμε αναδεχθεί την ευθύνη γι αυτό».

«Εικάζω όμως ότι αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να δούμε τι έχει πάει στραβά ώστε να μην ξανασυμβεί» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επαναλαμβάνοντας πως η ιδιωτική εταιρεία «Αττική Οδός» έχει τεράστια ευθύνη γιατί διαβεβαίωνε ότι θα κρατήσει ανοιχτό το δρόμο.

«Αν δεν το διαβεβαίωνε, θα μπορούσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Στυλιανίδης να πάρει άλλου είδους αποφάσεις. Να προτείνει και να αποφασίσει να μείνει κλειστή όλη η Αθήνα και το λεκανοπέδιο και να μην πάει ο κόσμος στη δουλειά του. Ξέρετε ότι η Αττική οδός είναι ένας πάρα πολύ κρίσιμος δρόμος. Μόνο μέχρι τις 2 το μεσημέρι εκείνη τη Δευτέρα είχαν περάσει 73.000 οχήματα, ανάμεσά τους περίπου 6.000 φορτηγά. Πού θα πήγαιναν όλα αυτά αν δεν ήταν ανοιχτή η Αττική Οδός;», διερωτήθηκε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Απαντώντας στην ερώτηση, τι θα γίνει από εδώ και πέρα ώστε να μην ξανασυμβούν όλα αυτά – καθώς βρισκόμαστε μια εβδομάδα μετά την κακοκαιρία, 6 μήνες μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιρού και 1 χρόνο μετά την περυσινή κακοκαιρία – ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι πριν από 5 μήνες αποφάσισε ο πρωθυπουργός να γίνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το οποίο οργανώνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό.

«Θεωρώ ότι το στοίχημα είναι να μην ξανασυμβεί τέτοιο γεγονός υπό οιεσδήποτε συνθήκες. Θεωρώ ότι υπάρχει ένα μάθημα πραγματικό από την προηγούμενη Δευτέρα και Τρίτη για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η συνεργασία με τους ιδιωτικούς φορείς, για το ότι πρέπει να αυξηθεί ο έλεγχος στους παραχωρησιούχους – γιατί από τη δική τους δουλειά εξαρτώνται πάρα πολλά πράγματα στο οδικό δίκτυο – καθώς και πολύ καλύτερος συντονισμός των κρατικών υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να είμαστε πιο αποτελεσματικοί.

Δεν διστάζουμε να παραδεχόμαστε λάθη και αδυναμίες, δεν κρύβουμε τα προβλήματα, δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις, έχουμε όμως σχέδιο και εργαζόμαστε με βάση αυτό και θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει ποτέ επί αυτής της κυβέρνησης ξανά τέτοιους είδους γεγονότα που να θέσουν σε δοκιμασία τους ανθρώπους», τόνισε ο υπουργός Προστασίας.

Σχολιάζοντας την επιμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναφέρεται στο Μένιο Φουρθιώτη, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για άλλη μια απόδειξη ένδειας επιχειρημάτων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «ο κ. Τσίπρας  έκανε την πρόταση μομφής για να μας μιλήσει για τον κ. Φουρθιώτη».

«Πρόκειται για στρατηγική αδυναμία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επί των ημερών της κυβέρνησης η οικονομική αστυνομία έχει διεξάγει έρευνα για τον κ. Φουρθιώτη και έχει στείλει στον εισαγγελέα ένα πόρισμα ιδιαίτερα επιβαρυντικό. Επί ΝΔ ο κ. Φουρθιώτης αντιμετωπίζει τις ευθύνες του και αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουν οι τηλεθεατές σας», επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας τέλος για τις ομάδες προστασίας των Πανεπιστημίων, ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών στα πανεπιστήμια.

«Τα πανεπιστήμια είναι χώροι ελευθερίας, γνώσης έρευνας, επομένως πρέπει να είναι χώροι ασφάλειας και δεν πρέπει κανένας να φοβάται και να νιώθει ανασφαλής μέσα σε αυτά», τόνισε.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση