Απολογία Καλογρίτσα για τηλεοπτικές άδειες: “Θέλω να επαναλάβω όσα ήδη έχω πει μέχρι κεραίας”

Aπολογήθηκε στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας σχετικά με την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Τέσσερις ώρες έμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας, επαναλαμβάνοντας όσα έχει υποστηρίξει έως τώρα. Όσα είχε αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει, αλλά και στην κατάθεσή του στην αρμόδια επιτροπή της βουλής.

“Έχω καταστραφεί. Θέλω να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μού” είπε ο κ. Καλογρίτσας. Όταν η ανακρίτρια τον ρώτησε εάν θέλει να αποσύρει κάτι από αυτά που είχε πει με άλλη ιδιότητα απάντησε πως “Όχι θέλω να τα επαναλάβω μέχρι κεραίας”

Ο κ. Καλογρίτσας είναι κατηγορούμενος για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος. Κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα και θα επανέλθει και αύριο το πρωί στο γραφείο της ανακρίτριας για να ολοκληρώσει την απολογία του, ενώ την Πέμπτη έχει κληθεί να απολογηθεί ο πρώην υπουργός Επικρατείας ο κ. Νίκος Παππάς, που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται πως η όλη υπόθεση προέκυψε μετά τις καταγγελίες του κ. Καλογρίτσα στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με λιβανέζικο κολοσσό, από όπου, όπως ισχυρίζεται, έγινε εικονική συναλλαγή για να πάρει 3 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να εξασφαλίσει χωρίς να έχει τις προϋποθέσεις άδεια στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση