Live η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ – Στο βήμα θα ανέβουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με τη Βουλή η τρίτη και τελευταία ημέρα της συζήτησης επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Η συζήτηση ολοκληρώνεται απόψε με την ψηφοφορία. Θα προηγηθούν από το μεσημέρι οι ομιλίες του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.

Μία πρόγευση της αντιπαράθεσης που αναμένεται να παρακολουθήσουμε έδωσε η χθεσινή κόντρα του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσχηματική συγγνώμη αφού δεν υποδεικνύει που έγινε λάθος, λέγοντας ότι υπεκφεύγει των ευθυνών της. “Προτιμώ την συγνώμη με ειλικρινή διάθεση αυτοκριτικής από την καμία συγνώμη του ΣΥΡΙΖΑ για τους νεκρούς στο Μάτι και τη Μάνδρα”, απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και αναρωτήθηκε γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει τις μεγάλες ευθύνες της Αττικής Οδού.

Κατά την ομιλία του νωρίτερα, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως πρέπει να γίνει ακριβοδίκαιη αποτίμηση της κατάστασης και να μην μείνουμε στις εντυπώσεις, και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες. Ο κ.Στυλιανίδης χαρακτήρισε αδύναμο κρίκο την Αττική Οδό, και απέδωσε πολλές από τις αστοχίες στην έλλειψη σύγχρονων τεχνολογικών μέσων.

Το πρωί σήμερα τοποθετήθηκε επί της προτάσεως δυσπιστίας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος εξήγησε γιατί το Κίνημα ψηφίζει ναι στην πρόταση δυσπιστίας αλλά όχι στην εκλογική αναμέτρηση.

www.ertnews.gr

Ιωάννης Δασκαλάκης
image}

Αφήστε μια απάντηση