Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διαστημικής το ΕΠΑΛ Μυτιλήνης (video)

«1st VocSatMJT» είναι το όνομα της ομάδας της Α’ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης που θα πάρει μέρος, για πρώτη φορά, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διαστημικής, ο οποίος διοργανώνεται από τη SPIN-Space Innovation, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και τον World CanSat & Rocketry Competition (WCRC).

Η αποτελείται από τους μαθητές: Αλέξανδρος Μουσελίμης, Άγγελος Κουτσκουδής, Ιωάννα Αγγελή, Δημήτρης Κυλινδρέας, Αντωνία Πατέστου, Άγγελος Παπαδημητρίου, Στρατούλα Τσουπή, Άννα Ράτζα, Γιώργος Αποστολέλλης, Ασημάκης Λουρετζάκης, Γρηγόρης Παπαμήτσος, Παναγιώτης Λημναίος, Δημήτρης Αγκοπιάν, Λεάντρο Χύσα, Μάριο Λικάι και Δημήτρης Μαγιάκης.

Οι μαθητές θα κατασκευάσουν ένα δορυφόρο που μετά την απόρριψη από τον πύραυλο, θα χωρίζεται σε τρία μέρη, τα οποία είναι συνδεδεμένα μέσω ενός ηλεκτρομαγνήτη και αφού πέσουν στο έδαφος θα δημιουργούν ένα ασύρματο πλέγμα επικοινωνίας. Έτσι, σε περίπτωση φυσικής καταστροφής, με ανενεργά τα τηλεφωνικά δίκτυα ο δορυφόρος θα τεθεί προκειμένου να δοθούν οι θέσεις όσων βρίσκονται σε δυσχερή θέση με το πάτημα του κουμπιού έκτακτης ανάγκης ή με τη χρήση των κινητών τους.

Για την συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό μίλησαν στην εκπομπή “Ο3” της ΕΡΤ 3 η κ. Παρασκευή Μπάτσιου, υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος καθώς και οι μαθητές Αλέξανδρος Μουσελίμης και Άγγελος Παπαδημητρίου.

www.ertnews.gr

Δήμητρα Λαχουρή