Πρόταση δυσπιστίας – Κυριάκος Μητσοτάκης: Κάθε πρόταση δύο ψέματα, στην ομιλία του κ. Τσίπρα

«Κύριε Τσίπρα μας ανακοινώσατε ότι έχω τελειώσει πολιτικά. Φαντάζομαι ότι η εκτίμηση είναι τόσο ακριβής όσο κι όταν λέγατε ότι δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο πιθανότητα να κερδίσει εκλογές ο Μητσοτάκης», είπε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του διαστρέφοντας την αλήθεια με εικονική πραγματικότητα καταστροφής και δύο ψέματα σε κάθε πρόταση».

«Αμήχανη και αδιέξοδη πρόταση δυσπιστίας»

«Πριν από 1 1/2 μήνα είχα προβλέψει από αυτό το βήμα ότι στοίχημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  είναι να παραμείνει δεύτερο κόμμα. Ο αρχηγός του κόμματος φαίνεται να με επιβεβαιώνει με αμήχανη και αδιέξοδη πρόταση δυσπιστίας γιατί τι άλλο δηλώνει η άκαιρη αυτή πρωτοβουλία εκτός από απέλπιδα προσπάθεια να δείξει ότι ο χώρος του διατηρείται ακέραιος χωρίς δυνάμεις να φυλλοροούν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μίλησε για εσωκομματικές πληγές που άνοιξαν στο  συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ .

«Δεν παραλείψατε να εκτοξεύσετε διχαστικά συνθήματα στήνοντας δικό σας σκηνικό με πολίτες γονατιστούς να σας παρακαλούν τάχα να κυβερνήσετε.  Η αληθινη ζωή προχωράει όχι χωρίς δυσκολίες αλλά με σταθερό βήμα. Δεν χρειάζονται άλλα ψέματα ούτε άλλη τοξικότητα», επεσήμανε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Οσοι σας άκουσαν ίσως να έχουν ήδη κλείσει την τηλεόραση, λέγοντας «μια από τα ίδια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας ότι «οι πολίτες εχουν ανάγκη από σκέψεις και προτάσεις».

Ακόμα κι όταν επιμείνατε για εκλογές ούτε υπήρξε αναφορά σε κάποια σχέδιο.  Ο λόγος σας , ένα κακόηχο βουητό τυφλών καταγγελιών.

Θέλετε λοιπόν, να καταδικαστεί εν μέσω πανδημίας κυβέρνηση 31 μηνών για να προκύψει ποιος;

Αυτός που επί 2μιση χρόνια δεν έκανε ένα απολογιστικό συνέδριο για την εκλογική του ήττα; Που δεν έχει αλλάξει ούτεε ένα από τα στελέχη της ηγετικής ομάδας που ηττήθε κατά κράτος; Που επικαλείται πολιτική η οποία έχει καταδικαστεί από το λαό ως  χειρότερη εμπειρία από μεταπολίτευση;

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί κοινοβουλευτική διαδικασία για να εξάγει τα εσωτερικά της προβλήματα.

Θυμίζετε ρήση του Σαίξπηρ ότι η αλήθεια μπορεί να χρησιμοποιείται σα μαλακό γάντι που φοριέται και ανάποδα. Αυτό το γάντι σηκώνει η κυβέρνηση, όχι ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά για να μιλήσει στους πολίτες για το πως μπορεί να είναι η πατρίδα μας, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση