Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ποιοι και πώς μπορούν να ζητήσουν αποζημιώσεις για ηλεκτρικές συσκευές

Όσοι υπέστησαν ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα» μπορούν να κάνουν αίτηση για αποζημίωση στη σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μαρίνα Δεμερτζιάν, μέχρι σήμερα η αποζημίωση αυτού του είδους δινόταν μόνο στην περίπτωση που κοβόταν ο ουδέτερος αγωγός κι όχι αν απλά είχε κοπεί ένα καλώδιο.

Επεσήμανε πάντως ότι καλό είναι να γίνει η αίτηση καθώς αυτή τη στιγμή το τοπίο είναι ρευστό και μπορεί να ληφθεί μια απόφαση που να είναι πιο διευρυμένη η οποία θα αφορά περισσότερες περιπτώσεις.

Στην αίτηση καλό θα είναι να γραφτεί και πόσες μέρες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα καθώς σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι να απαλλαγούν όσοι έμειναν χωρίς ρεύμα από τα τέλη χρήσης δικτύου διανομής.

Μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Σκρέκας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι για τις οικιακές συσκευές που υπέστησαν ζημιές από τις διακοπές ρεύματος έχει ανοίξει ήδη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλουν τα στοιχεία τους οι δικαιούχοι και για να δηλώσουν τη ζημιά. Eπίσης, είπε ότι θα αποζημιωθούν αυτοί που έμειναν χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση