Με τηλεκπαίδευση Δευτέρα και Τρίτη τα σχολεία – Κλειστοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αττική

Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα και την Τρίτη τα σχολεία λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας “Ελπίδα”.

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοίνωσε ότι στις περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβαθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης” αναφέρει η ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων, λοιπόν, και με δεδομένο ότι υπάρχει ως εναλλακτική λύση η τηλεκπαίδευση, κρίθηκε ότι είναι ορθότερο και πιο ασφαλές για όλους να ανασταλεί για δυο ημέρες η δια ζώσης εκπαίδευσης και τα μαθήματα να γίνουν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Στην απόφαση συνυπολογίστηκε το γεγονός ότι οι μαθητές αύριο θα έπρεπε να κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα λόγω των πρωτοκόλλων Covid υπό χαμηλές θερμοκρασίες (μέγιστη έως 4 βαθμούς Κελσίου) με κίνδυνο να χρειαστεί να επιστρέψουν στα σπίτια τους το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ θα έχει ήδη ξεκινήσει το φαινόμενο των ισχυρών χιονοπτώσεων με την πλέον ισχυρή του ένταση.

Κλειστοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αττική

Κλειστοί θα παραμείνουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αττική το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την Αττική.

Η παραπάνω απόφαση λήφθηκε στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τους δημάρχους για λόγους ασφάλειας των παιδιών.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών αποφασίζεται σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο από τους δήμους.

Διαβάστε ακόμα:

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση