Ν. Ανδρουλάκης από Λήμνο: Μονόδρομος το εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας (video)

Απέναντι στις προκλήσεις που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα από τον κ. Ακάρ και από άλλα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης, η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ισπανία και η Γερμανία, που συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία. Πρέπει επιτέλους και μέσω της νέας προεδρίας της Γαλλίας υπό τον κ. Μακρόν, να υπάρξει μια απόφαση στο Συμβούλιο που δεν θα επιτρέπει σε αυτά τα κράτη να έχουν τέτοιες συνέργειες με την τουρκική ηγεσία, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε ομιλία του μέλη και φίλους του Κινήματος χθες το βράδυ στη Λήμνο. Σημείωσε δε, ότι θα πρέπει να προχωρήσει η ΕΕ στο εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας.

Πρόσθεσε επίσης ότι είναι αναγκαίος ο γόνιμος διάλογος για τη νέα ειδικής σχέση ΕΕ -Τουρκίας, ώστε αυτή η ειδική σχέση, που θα βασιστεί στην αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης, να εμπεριέχει αυτοματοποιημένες οικονομικές κυρώσεις όταν καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της, ή παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα του προσφυγικού τονίζοντας την ανάγκη αναθεώρησης του Κανονισμού του Δουβλίνου που είναι μια πολύ κρίσιμη πολιτική για να πάψουν τα νησιά μας και η Ελλάδα ως πρώτη χώρα εισδοχής, να έχουν το φορτίο αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Ζήτησε άμεση αποσύνδεση του ΦΠΑ από το μεταναστευτικό – προσφυγικό, και τόνισε την ανάγκη ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους σε όλα τα νησιά.

Σε ό,τι αφορά την οργάνωση του κόμματος επεσήμανε ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν οι τοπικές οργανώσεις. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη δημιουργία του ψηφιακού κόμματος και στη πραγματοποίηση του συνεδρίου σε συνέχεια αυτών των ενεργειών.

Τέλος τόνισε την ανάγκη αύξησης των σημείων διενέργειας rapid tests και pcr πανελλαδικά.

Πριν αναχωρήσει από τη Λήμνο  ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το νοσοκομείο όπου ενημερώθηκε για τη πορεία της πανδημίας στο νησί, ενώ νωρίτερα στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδας παρακολούθησε τη λειτουργία των Θεοφανείων και στη συνέχεια τον αγιασμό των υδάτων στο παλιό Λιμάνι της Μυρίνας. Ευχήθηκε μέσω της ΕΡΤ στους απανταχού Έλληνες Χρόνια Πολλά και δεσμεύτηκε να συμβάλλει  στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Λαχουρή

www.ertnews.gr

Δήμητρα Λαχουρή
image}

Αφήστε μια απάντηση