Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ήπιος ο καιρός έως τα Θεοφάνεια (video)

Ο ήπιος και ζεστός για την εποχή καιρός συνεχίζεται στη χώρα μας. Μικρές οι καιρικές αλλαγές ανήμερα των Θεοφανείων, από την Παρασκευή όμως οι βροχές έρχονται για να μείνουν. Την Τετάρτη, λοιπόν θα έχουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια στη χώρα μας με πιθανές ασθενείς βροχές κυρίως σε ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα και από αργά το βράδυ στη βορειοδυτική Ελλάδα. Δεν αποκλείονται και τοπικές ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης στα βόρεια πελάγη. Η θερμοκρασία το μεσημέρι, θα  φτάσει στα ανατολικά και τα νότια τους 19 με 20 βαθμούς, 16 με 18 στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς, πιθανώς τοπικά και 19.

Στη Θεσσαλονίκη λίγη παροδική συννεφιά με την ορατότητα τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς.

Την Πέμπτη-Θεοφάνεια οι βροχές σε δυτική Ελλάδα, στο ανατολικό κυρίως Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα είναι λίγο περισσότερες με παροδική συννεφιά στην υπόλοιπη χώρα. Πάντως οι ισχυροί νοτιάδες έως 7 με 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο μες την ημέρα θα εξασθενήσουν. Όσο για τη θερμοκρασία θα παραμείνει αρκετά ανεβασμένη τοπικά στους 18 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση