Πρωτοχρονιά με ουρές για PCR και rapid test σε φαρμακεία και κέντρα υγείας

Ουρές σχηματίζονται έξω από εφημερεύοντα φαρμακεία και κέντρα υγείας, όπου πολίτες περιμένουν να κάνουν rapid ή PCR test.

H πλειονότητα όσων έχουν σπεύσει να υποβληθούν σε τεστ για κορονοϊό είτε βγήκαν θετικοί σε self test, είτε έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα της Covid-19.

Δυσκολίες υπάρχουν και στην τηλεφωνική επικοινωνία με φαρμακεία, καθώς είναι κατειλημμένες οι γραμμές από πολίτες που ρωτούν αν μπορούν να υποβληθούν σε τεστ αντιγόνου.

Έξαρση μολύνσεων με την παραλλαγή Όμικρον καταγράφεται στη χώρα μας με τη νέα μετάλλαξη να κυριαρχεί στο 62,1% των κρουσμάτων κορονοϊού και την πλειονότητα των μολύνσεων να εντοπίζεται στην Αττική.

Από την 1η Δεκεμβρίου (στις 2 Δεκεμβρίου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στην Κρήτη) έως
τις 30 Δεκεμβρίου στην Αττική το 52,3% των θετικών PCR αφορούσαν κρούσματα της Όμικρον, με τα ημερήσια ποσοστά να κυμαίνονται από 0% έως 78%. Στη Θεσσαλονίκη το 45,3%, στην Πάτρα το 35,7%, στην Κρήτη το 45,7% και στη Θεσσαλία 41,9 %.

Η έκρηξη των κρουσμάτων καταγράφηκε στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου, οπότε η Όμικρον έφτασε να κυριαρχεί με 78% στην Αττική και να απέχει μόλις λίγες ημέρες από το να εκτοπίσει την παραλλαγή Δέλτα.

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση