Αποκαλύψεις για τον τελευταίο Σπάιντερ-Μαν

Η τελευταία ταινία του Σπάιντερ-Μαν συνεχίζει σε παγκόσμια κλίμακα να κερδίζει το κοινό και σε λίγες ώρες, με την αλλαγή του χρόνου, θα ξέρουμε τελικά σε ποια θέση ρεκόρ θα καταταγεί. Αυτό που δεν είναι γνωστό ευρέως είναι ότι η αρχική πρόθεση σεναριογράφων και στούντιο ήταν να υπάρχουν περισσότεροι χαρακτήρες που θα έκαναν ένα πλήρες φαν-σέρβις (fan service).

Μπορεί η ταινία να έφερε πίσω αρκετούς από τους χαρακτήρες από το σύμπαν του Σπάιντερ-Μαν, όμως αυτό δεν ήταν το πραγματικό μυστικό της επιτυχίας της. Οι δημιουργοί πολύ επιδέξια έστησαν ένα συναισθηματικό ταξίδι στο σύμπαν του υπερ-ήρωα με τον οποίο μεγάλωσαν πολλές γενιές.

Αναλυτικότερο κείμενο για την επιτυχία του Σπάιντερ-Μαν εδώ: Ο νέος Spider-man και το μέλλον των ελληνικών κινηματογραφικών αιθουσών

Το τελευταίο Σπάιντερ-Μαν είναι το κύκνειο άσμα για αρκετούς χαρακτήρες, το αντίο και η υπόκλιση, οπότε κάθε υπερβολή που θα εξυπηρετούσε αποκλειστικά τη λαιμαργία για περισσότερο θέαμα, έπρεπε να περιοριστεί στα απαραίτητα ώστε η δραματουργία να μην υποβιβαστεί.

Σε πρόσφατη συνέντευξη των σεναριογράφων που έχουν συνεργαστεί και στα τρία τελευταία κινηματογραφικά κεφάλαια του Σπάιντερ-Μαν, οι Κρις ΜακΚένα (Chris McKenna) και Ερικ Σόμερς (Erik Sommers) αποκάλυψαν ότι είχαν γραφτεί διάφορες παραλλαγές που θα οδηγούσαν σε μια τελική μάχη με περισσότερους χαρακτήρες και τουλάχιστον έναν ακόμα διάσημο κακό.

Πιο συγκεκριμένα, η ταινία θα είχε και γυναικείο χρώμα αφού σκέφτονταν να φέρουν τον χαρακτήρα της Κίρστεν Ντανστ, τη Mary Jane Watson από τη μεταφορά του 2002, ταινίας που είχε σκηνοθετήσει ο Σαμ Ράιμι (Sam Raimi).

Αργότερα έπεσε στο τραπέζι να εμφανιστεί και η Οσκαρική Εμα Στόουν (Emma Stone) που είχε υποδυθεί τον ίδιο ρόλο στο reboot του SpiderMan το 2012.

Στο τραπέζι όμως έπεσε και η ιδέα να εμφανιστεί περισσότερο ο Venom του Τομ Χάρντι (Tom Hardy) να πολεμά του τρεις Spider-Man μαζί με τους άλλους κακούς, τον οποίο βλέπουμε στην ταινία μόνο σε μια σκηνή στο τέλος. Όλο αυτό όμως έμοιαζε μπάχαλο που τελικά δεν θα εξυπηρετούσε το αραχνοσύμπαν και ίσως μπέρδευε τους μη μύστες.

Τελικά όλα δείχνουν ότι ο αγαπημένος ήρωας τα κατάφερε μια χαρά, κρατώντας και τις ισορροπίες και ικανοποιώντας τους φαν του είδους.

www.ertnews.gr

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος