Ν. Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση δεν κινήθηκε με την ταχύτητα που έπρεπε – Προσλήψεις στο ΕΣΥ (video)

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στα πλαίσια της διαδικτυακής καμπάνιας “Σπάμε το φόβο και την παραπληροφόρηση – Ραντεβού αλληλεγγύης και ζωής”.

Ο κ. Ανδρουλάκης μετείχε σε σύσκεψη με τα στελέχη του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου και ενημερώθηκε και την πορεία της πανδημίας στην Κρήτη. Ιδιαίτερη ενημέρωση είχε από τον καθηγητή πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη σχετικά με τα ποσοστά θνησιμότητας στο νησί από την Πανδημία του covid- 19.

O κ. Τζανάκης, ενημερώνοντας τον πρόεδρο του KINAL δήλωσε ότι η Κρήτη έχει τα καλύτερα επίπεδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Συγκεκριμένα στην Κρήτη έχουμε 600 θανάτους από απο κορονοϊό ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμό πληθυσμό, την ίδια ώρα πού στις Σέρρες έχουμε 3.000 νεκρούς ανά 1 εκατομμύριο.

Ο κύριος Ανδρουλάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να πάρει τα μέτρα που έπρεπε, υπολόγισε το πολιτικό κόστος και δεν κοιμήθηκε με την ταχύτητα που η σοβαρότητα της νόσου επιτάσσει. Δήλωσε επίσης ότι πρέπει άμεσα να γίνουν αυτές οι προσλήψεις που χρειάζεται το ΕΣΥ σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε.

www.ertnews.gr

Ιάσων Ταβλάς
image}

Αφήστε μια απάντηση