Αnd just like that… τι έγινε στο Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο επεισόδιο

Πριν ξεκινήσουμε την παρουσίαση του πέμπτου επεισοδίου, ας ανατρέξουμε στο χειρότερο μέχρι στιγμής επεισόδιο του And Just Like That, το τέταρτο. Ναι, καλά καταλάβατε, εκεί πρωταγωνιστούσε η Σάρλοτ- με μία άκρως βαρετή ιστορία πολιτικής ορθότητας. Της δόθηκε και μια στιγμή λάμψης «και κάπως έτσι» πέρασαν 30 λεπτά…

Παράλληλα η Κάρυ πήγε στην παλιά της γειτονιά… και πήρε απόφαση να πουλήσει το διαμέρισμα που είχε με τον Μπιγκ. Πριν όμως ολοκληρωθεί η πώληση, η μεσίτρια Σίμα, θα τη συμπαθήσει -παρά τις προσβολές που δέχτηκε-…

…λέω παρά τις προσβολές που δέχτηκε… της άλλαξε όλη την αισθητική του διαμερίσματός της, σα να μην είχε ζήσει στιγμή εκεί με τον Μπιγκ.

Μαθαίνουμε, τέλος ότι και ο Στάνφορντ εγκατέλειψε τον σύντροφο του και «κάπως έτσι» χάθηκε από το προσκήνιο. (Ίσως αυτό να είναι και το τελευταίο του επεισόδιο αφού ο ηθοποιός που τον υποδύθηκε έφυγε από τη ζωή).

Στο νέο επεισόδιο, η Κάρυ παθαίνει την ασθένεια των ηλικιωμένων… δηλαδή ανεβαίνει σκάλες χρησιμοποιώντας για πατερίτσα μια στυλάτη ομπρέλα… Πολύς πόνος σε γοφό και μέση.

Η νέα της φίλη -διότι σε αυτή τη σειρά η γυναικεία φιλία εφαρμόζεται άμα τη γένεση της-, η μεσίτρια που προαναφέραμε, προτίθεται και να της φτιάξει τη ζωή, το σπίτι και τη μέση. Της κλείνει λοιπόν ραντεβού για μια μικρό επέμβαση και μάλλον για μελλοντικό διαφυλετικο ****ραντεβού. Και μετά την επέμβαση η Κάρυ αναγκάζεται να ουρήσει παρουσία των φιλενάδων της… κάτι που δεν την ευχαρίστησε καθόλου. Και δεν δίνω άλλο σπόιλερ αφού η ίδια λέξη περιλαμβάνει αυτό που έγινε στη συνέχεια.

Στην ανάρρωση, και όσο η Κάρυ κάνει podcasts από το σπίτι με καπελαδούρα σαν της Αλέξις της Δυναστείας, θα αναφερθεί ξανά στη Σαμάνθα και ένα αστείο πολύ προσωπικό περιστατικό, με δικαιολογία ότι παραμένει μαστουρωμένη από την αγωγή. Στη συνέχεια θα επικοινωνήσει με τη Σαμάνθα μέσω γραπτών μηνυμάτων σε μια έσχατη προσπάθεια να ζεσταθεί η σχέση τους… δυστυχώς το ξαναζεσταμένο φαγητό δεν είναι φιλία. Ξεχνώντας τη χηρεία της, θα κλείσει ιδιωτικές συνεδρίες με τον Τράβις, με την ελπίδα να φορέσει ξανά τακούνια. Κάτι που θα γίνει, όπως μαθαίνουμε προ-οικονομικά, τρεις μήνες μετά.

Η Σάρλοτ μαθαίνει ότι η κόρη της, που λίγο καιρό πριν της είχε πει ότι θέλει να γίνει αγόρι, άλλαξε το όνομα της σε Rock, που για λόγους άμεσα κατανοητούς δεν θα το μεταφράσουμε.

Η Μιράντα λαμβάνει ένα βιβλίο που δηλώνει πως δεν παρήγγειλε online, το «Quit like a woman» που προσφέρει μαθήματα απεξάρτησης από το αλκοόλ. Αν όντως ήταν δώρο από τον νηφάλιο εαυτό της, δεν το εκτίμησε καθόλου. Θα συναντήσει αργότερα δύο φορές το αφεντικό της Κάρυ και θα έχουν ένα απελευθερωτικό και σικ φλερτ. Ίσως και όχι τόσο σικ, αφού ακόμα και η ασθενής φίλη της θα τα κάνει πάνω της όταν οι καθρέφτες των ανοιχτών θυρών της προδώσουν όσα δύσκολα θα της αποκάλυπτε η φίλη της.

www.ertnews.gr

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος