Ο νέος Μπάτμαν: Τελικά οι νυχτερίδες είναι γάτες με φτερά;

Υπήρξε αρχικά μια αναστάτωση στους φαν όταν ανακοινώθηκε ότι ο Ρόμπερτ Πάτινσον θα φορούσε τη νυχτεριδο-στολή του, θα έμπαινε στο νυχτεριδο-αμάξι του και θα πέταγε πάνω από την πόλη για να πολεμήσει τους κακούς. Το πρώτο τρέιλερ του νέου Μπάτμαν, σκοτεινό και προσεγμένο, βγάζει τους haters, κακούς προφήτες. Ή για να είμαστε και εμείς ακριβοδίκαιοι, θα ξέρουμε αν είναι κακοί προφήτες τον Μάρτιο που η ταινία θα κάνει πρεμιέρα.

Ο σκηνοθέτης του «Cloverfield» και του «Άσε το Κακό να Μπει» Ματ Ριβς, αποφάσισε να διαλέξει ηθοποιούς που ήταν έτοιμοι για πειραματισμούς. Με την αγνώριστη Ζόι Κράβιντζ ως Catwoman (κατά κόσμο Σελίνα Κάιλ), τον Άντι Σέρκις στον ρόλο του Άλφρεντ, έναν αγνώριστο Κόλιν Φάρελ στον ρόλο του Πιγκουίνου και τον -συνήθως υπερτιμημένο- Πολ Ντάνο στον ρόλο του Riddler, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε μια σκοτεινή αναβίωση του θρύλου.

Για τους περισσότερους από τους ηθοποιούς δεν είναι ένας ακόμα ρόλος στην καριέρα τους. Ο Πάτινσον, για παράδειγμα, διάβασε πολλά κόμικς, μελέτες, ασχολήθηκε με την κίνηση των ζώων και μελέτησε τις παλιότερες ταινίες, περισσότερο για να ενημερωθεί και να διαφοροποιηθεί. Όσο για τη νέα άκρως σέξι Catwoman, εκείνη μελέτησε γατο-καβγάδες.

Οι κινηματογραφόφιλοι λοιπόν έχουν να περιμένουν 2 μήνες… σε αντίθεση με τους τεμπέληδες του καναπέ που θα είναι δυσαρεστημένοι -μετά από μια παρατεταμένη περίοδο ευημερίας με ταυτόχρονες πρεμιέρες σε πλατφόρμες και αίθουσες: θα χρειαστεί να περιμένουν 6 παραπάνω εβδομάδες για να το δουν ξεκούραστα από την θαλπωρή του σπιτιού τους.

www.ertnews.gr

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος