Στο πλευρό των αστέγων — Γεύματα «αγάπης» από το Δήμο Αθηναίων (video)

Την αγωνία της εγκατάλειψης και της μοναξιάς των ανθρώπων που δεν έχουν στέγη αφουγκράζεται ο δήμος Αθηναίων, που για ακόμη μια φορά τις γιορτινές μέρες είναι κοντά τους και τους προσφέρει γεύματα και είδη πρώτης ανάγκης.

Ένα ζεστό πιάτο φαΐ, μαζί με ορεκτικά και γλυκά των Χριστουγέννων, προσφέρει ο δήμος σε άστεγους συμπολίτες μας και σε όσους δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν οικονομικά στις καθημερινές συνθήκες διαβίωσης.

Ο κ. Χρήστος, 48 ετών, έμενε στο Ψυχικό και από λάθος επιλογές βρέθηκε στο δρόμο για 8 χρόνια. Εδώ και ένα χρόνο φιλοξενείται σε κέντρο αστέγων του δήμου Αθηναίων: «Προσπαθώ όμως να σταθώ στα πόδια μου με αξιοπρέπεια, όση μου έχει απομείνει – να κοιτάξω τον ήλιο και εγώ με θάρρος και να πω Χρήστο σήκω!».

Ο κ. Κώστας μαζί με τη γυναίκα του βρέθηκαν στο δρόμο, διότι δεν είχαν να πληρώσουν το ενοίκιο. Εδώ και 2 μήνες κοιμούνται σε δομή φιλοξενίας: «Σηκωνόμαστε το πρωί, πλενόμαστε, μετά πίνουμε έναν καφέ – μετά το φαγητό, ξεκούραση, έτσι κυλάει η μέρα».

Άλλος φιλοξενούμενος σε κέντρο αστέγων συλλογάται: «Εγώ είμαι 74 τώρα. Τι να κάνω; Να πάω να βρω τους δικούς μου, που είναι πεθαμένοι όλοι; Δεν μπορείς ούτε να φύγεις ούτε να καθίσεις, περιμένεις να πεθάνεις».

Άνθρωποι που ξαφνικά βρέθηκαν χωρίς σπίτι, παραμένουν αισιόδοξοι ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες: «Εφτά μήνες είμαι εδώ, περιμένω να βγάλω μια σύνταξη και να φύγω, να μείνω έξω, δεν θα μείνω εδώ για πάντα».

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Σέκη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση