Τη Δευτέρα 27/12, νέα αξιολόγηση των μέτρων – Σφοδρά “πυρά” από την αντιπολίτευση (video)

Για ένα ξεκάθαρο πλαίσιο παρεμβάσεων με ισορροπία στη λειτουργία της αγοράς, της κοινωνίας και των μέτρων προστασίας, κάνουν λόγο κυβερνητικά στελέχη, στον απόηχο των ανακοινώσεων από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, επικαλούμενα μελέτες που σχετίζονται με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον του πανδημικού ιού. Αυτές δείχνουν ότι τα κρούσματα είναι πολλά, όχι όμως και οι νοσηλείες.

Η Όμικρον δηλαδή έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα αλλά ελαφρύτερη νόσηση. “Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το Σύστημα Υγείας. Αναμένουμε να δούμε την πίεση που θα ασκηθεί, γιατί ο δείκτης είναι πάντα οι νοσηλείες. Αναμένουμε τις εξελίξεις και τη Δευτέρα θα υπάρχει νέα αξιολόγηση” επισημαίνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη και τονίζουν ότι “ο οδικός χάρτης είναι συγκεκριμένος.”

Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών και στη διάρκεια της συνεδρίασης αυτής θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή η αξιολόγηση και το αποτύπωμα των μέτρων που θα αρχίσουν “να τρέχουν” από αύριο, ενώ θα κριθεί και το κατά πόσο θα χρειαστεί να προχωρήσει η κυβέρνηση σε νέες άμεσες παρεμβάσεις. Στην ίδια συνεδρίαση η επιτροπή θα επικαιροποιήσει  και το πλαίσιο που θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 3 Ιανουαρίου και μετά.

Σφοδρά ήταν τα πυρά της αντιπολίτευσης για την κυβερνητική πολιτική απέναντι στην πανδημία. Κοινός τόπος είναι ότι “πρόκειται για ανεπαρκή μέτρα που έρχονται με καθυστέρηση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για “κοροϊδία Μητσοτάκη” και καλεί τον πρωθυπουργό “να λάβει άμεσα μέτρα που θα αποτρέψουν νέες εκατόμβες νεκρών και ακόμη ένα καταστροφικό lockdown”

Συγκεκριμένα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εκτός υγειονομικής πραγματικότητας, επιδεικνύοντας εγκληματικά αντανακλαστικά. Όσο συνεχίζει τις παλινωδίες, ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τους πολίτες στην απόλυτη καταστροφή και βιολογική και κοινωνική και οικονομική”

“Μέτρα καθυστερημένα που δεν επαρκούν, καθώς δεν συνοδεύονται από τον απαραίτητο σχεδιασμό για ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, για τον εμβολιασμό” σχολιάζει το ΚΙΝΑΛ και συμπληρώνει ότι “Είναι ώρα η ατολμία, η καθυστέρηση και ο φόβος του πολιτικού κόστους να πάψουν να υπαγορεύουν αποφάσεις που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές, την υγεία και το εισόδημα των πολιτών.

Το σχόλιο του ΚΚΕ είναι πως “Πρόκειται για άλλη “συμβολή” της κυβέρνησης της Ν.Δ στην επιστημονική σκέψη, την επιδημιολογική επιτήρηση, τη λήψη μέτρων προστασίας στους χώρους υπερμετάδοσης, την ώρα που χάνονται δεκάδες άνθρωποι κάθε μέρα.

Στην “Ελληνική Λύση” αναρωτιούνται ” Έπρεπε να θρηνήσουμε πλέον των 20.000 Ελλήνων, προκειμένου η κυβέρνηση να παραδεχτεί τα εγκληματικά της λάθη; Ένα ερώτημα προκύπτει: Άραγε τα μέτρα τα εισηγήθηκε η επιτροπή ή ο πρωθυπουργός;”

Για μέτρα που “λόγο των εορτών θα έρθουν σε δύο δόσεις” κάνει λόγο το ΜέΡΑ 25 και προσθέτει “εμείς θα συνεχίζουμε να προτείνουμε όλα εκείνα που πραγματικά εξουδετερώνουν τον κορωνοϊό, εκείνα που η Μητσοτάκης Α.Ε. κάνει πως δεν ακούει”.

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος, Εμμανουέλα Αργείτη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση