Χριστουγεννιάτικες προβολές στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δίνει την ευκαιρία σε μικρούς μεγάλους σινεφίλ να νιώσουν τη χριστουγεννιάτικη μαγεία του σινεμά, μέσα από δύο ταινίες που μας υπενθυμίζουν το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων!

Την Τρίτη 21/12 και την Πέμπτη 23/12, μη χάσετε την ταινία Ένας άγγελος στη Γη (1947), μία από τις ομορφότερες χριστουγεννιάτικες ιστορίες όλων των εποχών, με πρωταγωνιστές τους Κάρι Γκραντ και Ντέιβιντ Νίβεν. Την επόμενη βδομάδα, λίγο πριν αποχαιρετίσουμε το 2021, την Τρίτη 28/12, βλέπουμε μαζί με τα παιδιά έναν από τους αγαπημένους μας χριστουγεννιάτικους ήρωες, τον σκανδαλιάρη Γκριντς, με τη φωνή του μοναδικού Γιώργου Καπουτζίδη!

Γενική είσοδος: 1+1=7,5 ευρώ Είσοδος δωρεάν για τα παιδιά κάτω των 12 ετών με την έκδοση μηδενικού εισιτηρίου στα ταμεία του Φεστιβάλ Εισιτήρια διαθέσιμα ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.viva.gr/tickets/venues/filmfestival/

Οι αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης λειτουργούν ως αμιγείς χώροι και η είσοδος στις κινηματογραφικές αίθουσες γίνεται κατόπιν επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Βρείτε τις αναλυτικές οδηγίες για το υγειονομικό πρωτόκολλο στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ΕΔΩ.

Λίγα λόγια για τις ταινίες:

Ένας άγγελος στη Γη / The Bishop’s Wife (ΗΠΑ, 1947)

Σκηνοθεσία: Χένρι Κόστερ / Henry Koster. Σενάριο: Robert E. Sherwood, Leonardo Barcovici. Παίζουν οι: Cary Grant, Loretta Young, David Niven. Γλώσσα: Αγγλικά. Ασπρόμαυρη, 109΄.

Ένας άγγελος (Κάρι Γκραντ) καταφτάνει στη Γη για να καθοδηγήσει έναν Επίσκοπο (Ντέιβιντ Νίβεν) που έχει ξεχάσει το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων και της αποστολής του: έχοντας κυριευτεί από εμμονή για την ανακαίνιση της εκκλησίας του, παραμελεί την οικογένειά του και ξεχνά πως οι άνθρωποι μετρούν πολύ περισσότερο από ένα απλό κτίσμα. Με όπλο τη γοητεία του, που μαλακώνει τις καρδιές των ανθρώπων, ο άγγελος θα προσπαθήσει να επαναφέρει τον Επίσκοπο στον δρόμο της καλοσύνης και της αγάπης, καθώς τα Χριστούγεννα απέχουν μόλις λίγες μέρες. Μια από τις ομορφότερες χριστουγεννιάτικες ταινίες, γεμάτη τρυφερότητα και χιούμορ.

*Η ταινία ήταν υποψήφια για 5 Όσκαρ, κερδίζοντας το αγαλματίδιο στην κατηγορία του Καλύτερου Ήχου.

Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: Τρίτη 21/12 και Πέμπτη 23/12, 18:00

Ο Γκριντς / The Grinch (ΗΠΑ, 2018)

Σκηνοθεσία: Γιάροου Τσένι, Σκοτ Μοζίερ / Yarrow Cheney, Scott Mosier, Σενάριο: Michael LeSieur, Tommy Swerdlow. Με τη φωνή του: Γιώργου Καπουτζίδη. Γλώσσα: Μεταγλωττισμένο στα ελληνικά. Έγχρωμη, 85΄.

Μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη το πανέμορφο παραμύθι How the Grinch Stole Christmas, του Dr. Seuss, η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός κυνικού γκρινιάρη που αποφασίζει να κλέψει τα Χριστούγεννα, αλλά τελικά μαλακώνει χάρη στην παρέμβαση του γενναιόδωρου πνεύματος ενός νεαρού κοριτσιού. Αστείος, τρυφερός και μοναδικά εικονογραφημένος, o αγαπημένος Γκριντς αφηγείται μια οικουμενική ιστορία για το πνεύμα των Χριστουγέννων και την ακατανίκητη δύναμη της αγάπης και της αισιοδοξίας. Με τη φωνή του Γιώργου Καπουτζίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: Τρίτη 28/12, 18:00

 

www.ertnews.gr

Εύα Κουσιοπούλου