Α. Πατέλης στους «Αριθμούς»: Έρχονται αυξήσεις μισθών πάνω από τον πληθωρισμό το 2022

«Για το 2022 είναι προγραμματισμένη η αύξηση κατά 2% του κατώτατου μισθού και άλλη μια που θα γίνει στα μέσα στο έτους. Ωστόσο με την ανεργία να έχει πέσει στο 13% από το 28% που ήταν μέσα στην κρίση, θα δούμε και αυξήσεις που θα ξεπεράσουν κατά πολύ τον πληθωρισμό», δήλωσε στο οικονομικό ένθετο της ΕΡΤ «Αριθμοί» και τον δημοσιογράφο Ηλία Σιακαντάρη, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιοι είναι οι αριθμοί που του προκάλεσαν ικανοποίηση αλλά και ανησυχία μέσα στο 2021, ο κ. Πατέλης επεσήμανε ότι ικανοποίηση του προκάλεσε ο αριθμός της πτώσης της ανεργίας κατά 3 μονάδες από πριν την πανδημία, ενώ ανησυχία του προκάλεσε η μη αναμενόμενη αύξηση του πληθωρισμού που οφείλεται σε διεθνείς παράγοντες, καθυστερήσεις σε εφοδιαστικές αλυσίδες παγκοσμίως και εντέλει, στην ταχύτερα του αναμενόμενου ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού πιστεύει τέλος ότι η αναβάθμιση της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα θα έρθει το 2023, κάτι στο οποίο παίζει μεγάλο ρόλο η απομείωση των κόκκινων δανείων – που θα είναι σε μονοψήφιο αριθμό το 2022 – η διατήρηση μιας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής και φυσικά η ταχύρρυθμη ανάπτυξη.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση