Κακοκαιρία: Μεγάλα προβλήματα στην Κέρκυρα – Ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων στο νησί για απεγκλωβισμούς

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει η Κέρκυρα από το πέρασμα της κακοκαιρίας. Σε πολλά σημεία από τη βροχόπτωση έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων ενώ όπως έκανε γνωστό ο υπουργός  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης στο νησί υπερχείλισε ρέμα στην περιοχή Μωραΐτικα. Όπως είπε οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στο νησί είναι σε γενική επιφυλακή ενώ έχει κινητοποιηθεί ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων με εναέριους διασώστες για την απομάκρυνση ατόμων από στέγες σπιτιών και άλλα ψηλά σημεία.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης, ανέφερε ότι το Super Puma πηγαίνει για απεγκλωβισμούς στο Μεσογγή όπου ο δρόμος έχει κοπεί και η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων δεν είναι εύκολη.

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Γιάννης Ανδριώτης, στην Κέρκυρα ανέφερε ότι η πρόσβαση προς τα νότιο συγκρότημα του νησιού δεν είναι εφικτή κι από τους τρεις οδικούς άξονες που οδηγούν σε αυτό. Ακόμα είπε ότι στην περιοχή του Τσάρου, που απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, πλημμύρισαν δρόμοι, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα ενώ μεγάλες ποσότητες νερού μπήκαν και σε επιχειρήσεις. Ιδιοκτήτες καταστημάτων που μίλησαν στην ΕΡΤ έκαναν λόγο για αρκετά μεγάλες ζημιές και για ιδιαίτερα έντονο φαινόμενο.

Ανησυχία προκάλεσε η πτώση της κατάληξης του άνω τείχους στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο, δίπλα από την είσοδο της Ριζοσπαστών Βουλευτών. Προβλήματα υπήρξαν και στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Από τις 28 πτήσεις εξωτερικού και 4 εσωτερικού που αναμένονται σήμερα Πέμπτη, προσπάθησαν να προσγειωθούν χωρίς επιτυχία, 4 αεροπλάνα και κατέληξαν 3 στο Ελευθέριος Βενιζέλος και ένα στο Άκτιο.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας «λόγω των υφιστάμενων καιρικών συνθηκών και κατολισθήσεων που έχουν προκληθεί, έχει διακοπεί πριν από λίγο η κυκλοφορία οχημάτων και στην επαρχιακή οδό Αγίων Δέκα προς Σταυρό, ενώ νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Γύρου Αχιλλείου και Επαρχιακή Οδό Κέρκυρας – Λευκίμμης, από την περιοχή Πέραμα ως την περιοχή Μπενίτσες. Η κυκλοφορία διεξάγεται με εκτροπές οχημάτων στην περιοχή Βρυώνη για όσους κατευθύνονται προς νότια Κέρκυρα και στη Μεσογγή για όσους κινούνται προς την κεντρική Κέρκυρα».

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση