Διαψεύδει η Ιατρική ΕΚΠΑ τα περί διακοπής νοσηλειών Covid στις κλινικές της

Στην πρώτη γραμμή για τη σωτηρία των ασθενών με κορoνοϊό παραμένουν όλες οι Covid Πανεπιστημιακές Κλινικές στα νοσοκομεία της Αττικής. Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ ανακοίνωσε ότι «όλες οι Πνευμονολογικές, ΜΕΘ, Παθολογικές και Παιδιατρικές πανεπιστημιακές κλινικές ποτέ δεν σταμάτησαν ούτε θα σταματήσουν να νοσηλεύουν ασθενείς με κορωνοϊό, μέχρι να κερδηθεί η μάχη κατά της πανδημίας».

Οι κλινικές αυτές έχουν νοσηλεύσει από το Μάρτιο του 2020 περίπου 12.600 ασθενείς Covid, προσφέροντας μαζί με τις κλινικές του ΕΣΥ τεράστιο κλινικό έργο.

Η διοίκηση της Ιατρικής Σχολής προχώρησε σε αυτές τις επισημάνσεις, προκειμένου να διαψεύσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι πανεπιστημιακές κλινικές σταματούν να νοσηλεύουν ασθενείς με κορονοϊό.

Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην υποβαθμιστεί η θεραπεία και άλλων σοβαρών ασθενειών όπως χειρουργικών, ογκολογικών, ορθοπεδικών, καρδιολογικών, οι οποίες συνεχίζουν να υπάρχουν και να απειλούν την υγεία των μη-COVID ασθενών. Για τον λόγο αυτό, αλλά και για λόγους εκπαίδευσης των εκατοντάδων φοιτητών Ιατρικής, οι μη-COVID Πανεπιστημιακές Κλινικές, κυρίως χειρουργικές, οφείλουν να συνεχίσουν να θεραπεύουν ασθενείς που χρειάζονται εξειδικευμένες θεραπείες και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αλλού».

Οι 86 Πανεπιστημιακές Κλινικές και Εργαστήρια δεν εξυπηρετούν μόνο την Αττική, καθώς αποτελούν κέντρα αναφοράς για όλη τη χώρα, με ασθενείς από κάθε γωνιά της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας να απευθύνονται στις δομές αυτές για την αντιμετώπιση της ασθένειας τους, ακολουθώντας εξειδικευμένες θεραπευτικές επιλογές, σημειώνει η διοίκηση της Ιατρικής Σχολής του ΕΠΑ.

Η Ιατρική Σχολή δηλώνει ότι συμμετέχει με όλο το δυναμικό της στην προσπάθεια για την ταχύτερη επάνοδο στην κανονικότητα και με αυτό το στόχο προχώρησε στη θεσμοθέτηση «Επιτροπής Δημόσιας Υγείας και Αντιμετώπισης Πανδημίας» με γενικό συντονιστή της τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση