Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Συνεχίζεται η κακοκαιρία «Αθηνά» με ισχυρές βροχές και καταιγίδες (video)

Η κακοκαιρία «Αθηνά» θα δώσει και την Παρασκευή ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Όμως και το Σαββατοκύριακο αλλά και τη Δευτέρα σε πολλές περιοχές κυρίως στα δυτικά, την κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα πέσει αρκετό νερό, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Σε όλη τη χώρα ξανά βελτιωμένο καιρό θα έχουμε την Τρίτη.

Την Παρασκευή κακοκαιρία προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες . Δεν θα επηρεαστούν η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία μέχρι 20 βαθμούς στα βόρεια, 24 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες. Μόνο στα Δωδεκάνησα όπου ουσιαστικά ο ηλιόλουστος καιρός παραμένει το θερμόμετρο θα φτάσει τους 27 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες από τις πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από τις βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες
με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, ενώ από το μεσημέρι καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση