Επαναπροσεγγίζοντας το Μίλαν – Ατλέτικο Μαδρίτης με μία άλλη ματιά

Η απόλυτη ταύτιση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο κορυφαίο επίπεδο, με τον κόσμο της οικονομίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, δύο μεγαθήρια ήλθαν αντιμέτωπα στο «Σαν Σίρο» για τον δεύτερο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Νικητές οι φιλοξενούμενοι, με 2–1.

Ο τρόπος επιρροής στον χρηματοπιστωτικό τομέα

Η παρούσα αναμέτρηση διεξήχθη ανάμεσα σε μία επιχείρηση με εξειδίκευση στις αντισταθμιστικές επενδύσεις & μία εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων. Οι οργανισμοί εναλλακτικών μοντέλων χρηματοδότησης επεκτείνουν όλο και περισσότερο τη δραστηριότητά τους στον αθλητικό τομέα.

Η Elliott Management Corporation– με έδρα τη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής, προχώρησε στην άμεση εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Μίλαν το 2018, καθώς ο Κινέζος ιδιοκτήτης Γιονγκχόνγκ Λι αθέτησε τις –προ ενός έτους– επιχειρηματικές του δεσμεύσεις όσον αφορά την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Από την άλλη, Ares Management Corporation διέθεσε μέρος των υπό διαχείριση κεφαλαίων της για την απόκτηση του 34% των μετοχών της Ατλέτικο Μαδρίτης, τον περασμένο Ιούνιο.

Πρόσφατα παραδείγματα της ανάπτυξης πιστωτικών οχημάτων, η πώληση της Τζένοα στην 777 Partners αλλά και το εγχείρημα επένδυσης στο ισπανικό πρωτάθλημα από τη CVC Capital Partners.

Το ποδόσφαιρο βρίσκεται διαρκώς σε αναζήτηση πόρων, φαινόμενο που εντάθηκε εξαιτίας της πανδημίας του COVID19· η αποχή του κόσμου από τα γήπεδα, η έλλειψη εσόδων από πωλήσεις επισήμων προϊόντων & το υψηλό λειτουργικό κόστος σε συνδυασμό με τη δραστική συρρίκνωση των επενδυτικών κονδυλίων, δημιούργησαν δυσθεώρητα επίπεδα χρέους σε εμβληματικούς συλλόγους του κόσμου.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση