ΚΙΝΑΛ: Ένταση γύρω από τη διαδικασία επικύρωσης υποψηφιοτήτων (video)

Με εντάσεις για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων και τη χρηματοδότηση, άρχισε στο Κίνημα Αλλαγής η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού. Αν και στο πολιτικό σκέλος βγήκαν όλοι οι υποψήφιοι ενωτικά με κοινή γραμμή την αυτόνομη πορεία του κόμματος, στο τέλος της διαδικασίας υπήρξε μεγάλη ένταση για το θέμα της συλλογής των 5.000 υπογραφών για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, δηλαδή αν θα γίνει από τα μέλη όπως προβλέπει το καταστατικό ή ευρύτερα από την κοινωνία.

Το θέμα εθεσαν οι Χάρης Καστανίδης και Ανδρέας Λοβέρδος, ωστόσο η επιτροπή εκλογών επέμεινε στην πιστή τήρηση του καταστατικού και τελικά ψηφίστηκε εν μέσω έντασης και διαμαρτυριών να γίνει συλλογή υπογραφών και από μέλη εγγεραμμένα ως τις 15 Οκτωβρίου.

«Θέλουμε να εφαρμοστεί το καταστατικό, δεν υπάρχει πρόθεση για κανέναν αποκλιεσμό», επεσήμανε ο Παύλος Χρηστίδης.

«’Οσοι έχουν επιλέξει να μετατρέψουν τις εκλογές από πολιτικό γεγονός σε μια μάχη μηχανισμών, απαξιωμένη από την κοινωνία δεν υπηρετούν την προοπτική μας», τόνισαν συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη.

Εστία έντασης αποτέλεσαν και οι εισφορές των Ευρωβουλευτών στο κόμμα. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου με επιστολή του πριν από 6 μήνες προς την Ευα Καϊλή και το Νίκο Ανδρουλάκη τούς κάλεσε δημόσια να δώσουν 58.000 ευρώ, μιλώντας για πενιχρά οικονομικά και ανάγκη να βοηθήσουν οι Ευρωβουλευτές.

«Αυτό απαγορεύεται από τον κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου και ήδη εστάλη το νομοθετικό πλαίσιο», ξεκαθάρισε ο Νίκος Σαλαγιάννης.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση