Κάλπες στο ΚΙΝΑΛ: Σε θέση μάχης για την εκλογή Προέδρου

Στην τελική ευθεία για εκλογή ηγεσίας βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής  και οι τέσσερις υποψήφιοι έχουν ήδη ριχτεί στην εσωκομματική μάχη. Η κεντρική επιτροπή του κόμματος, σήμερα, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της διαδικασίας. Οι κάλπες για την προεδρική εκλογή θα στηθούν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Ενωτικά μηνύματα εξέπεμψαν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, αν και δεν έλειψαν οι αιχμές ενώ και οι τέσσερις υπογράμμισαν την αυτόνομη πορεία του χώρου

Νέα εντολή ζήτησε η Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι δεν έφυγε ποτέ από το ΠΑΣΟΚ και ότι στόχος της είναι να πρωταγωνιστήσει η παράταξη με το Κίνημα Αλλαγής

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι δεν είναι ώρα για υπονοούμενα και αντιπαραθέσεις. Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «η ενότητα, στο τέλος μιας τέτοιας εκλογικής διαδικασίας, εξαρτάται απολύτως απ’ τον τρόπο που πορευόμαστε σ’ αυτή”

Χρειαζόμαστε αυτονομία με σαφές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα ανέφερε ο Χάρης Καστανίδης. Τάχθηκε υπέρ της αυτόνομης πορείας και αυτόνομης πολιτικής χωρίς εξάρτηση από μεγάλους οικονομικούς ομίλους, με ευκρινές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα. «Δεν υπάρχει πιθανότητα να συμπράξουμε με την δεξιά, με την οποία έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις, ούτε με την ριζοσπαστική αριστερά, αν σε αποκαλέσουν γερμανοτσολιά θα πρέπει να ντρέπονται να ζητούν συνεργασία με γερμανοτσολιάδες», τόνισε.

Όλα από την αρχή και από την βάση είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος και τόνισε ότι εγγυάται την ενότητα. “Η κοινωνία ποτέ δεν γυρίζει την πλάτη στον πολιτικό και το κόμμα που μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και της κοινής λογικής. Αυτό θέλω να κάνουμε με το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα” επεσήμανε.

Διαφωνίες υπήρξαν για διαδικαστικά θέματα από την πλευρά των κυρίων Λοβέρδου και Καστανίδη για τις 5 χιλιάδες υπογραφές από το μητρώο μελών και φίλων για να ανακηρυχθούν οι υποψηφιότητες. Τελικά η ΚΕ υπερψήφισε την πρόταση της αρμόδιας επιτροπής για συλλογή υπογραφών από όσους γίνουν μέλη έως τις 15 Οκτωβρίου . Το αντίτιμο για την συμμετοχή στο Α΄γύρο των εκλογών στις 5 Δεκεμβρίου είναι 3 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση