Δολοφονία 30χρονου ενεχυροδανειστή: Παγίδευσαν το θύμα μέσω facebook – Μια 31χρονη το «δόλωμα» (video)

Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του 30χρονου ενεχυροδανειστή στη Δάφνη το 2013. Μια ανθρωποκτονία που είχε «πολιτογραφηθεί» ως «έγκλημα μέσω Facebook». Οι κατηγορούμενοι παγίδευσαν το θύμα μέσω του διαδικτύου χρησιμοποιώντας ως «δόλωμα» μία νεαρή γυναίκα.

Η στυγερή δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή πριν από 8 χρόνια στη Δάφνη είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα ψεύτικα προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα…Οι τέσσερις κατηγορούμενοι φέρεται πως παγίδευσαν το θύμα μέσω faceboοk..ανάμεσά τους και μία 30χρονη η οποία φέρεται να ήταν το «δόλωμα» που πλησίασε ερωτικά το θύμα μέσω διαδικτύου για να του αποσπάσει πληροφορίες και να τον ληστέψουν.

«Έχει μετανιώσει. Έχει τελειώσει το Λύκειο στη φυλακή και σπουδάζει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει τον πνευματικό της… Το παιδί μου είχε πάντα πρόβλημα με την παχυσαρκία. Δεν έβγαινε έξω λόγω εμφάνισης. Όταν γνώρισε αυτούς τους ανθρώπους (σ..σ. τους συγκατηγορούμενούς της) που της έδειξαν ενδιαφέρον χάρηκε», αναφέρει η μητέρα της 31χρονης.

Από τους γονείς του βρέθηκε νεκρός ο νεαρός ενεχυροδανειστής τον Απρίλιο του 2013, ημίγυμνος, φιμωμένος και δεμένος με μονωτική ταινία, ενώ από το σπίτι του έλειπαν 139.000 ευρώ και δύο κιλά χρυσαφικά.

Οι τέσσερις έχουν καταδικαστεί σε ισόβια από το Εφετείο. Σύμφωνα όμως με τον Άρειο Πάγο η ποινή πρέπει να επιμετρηθεί εκ νέου με βάσει τις νέες επιεικέστερες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα. Η 31χρονη έχει κριθεί ένοχη ως συναυτουργός στη δολοφονία. Απόφαση που αμφισβητήθηκε από τους αρεοπαγίτες θεωρώντας πως θα έπρεπε να καταδικαστεί για απλή συνέργεια .

«Σημαίνει μια πολύ πιο ήπια ποινή από τα ισόβια συν 12 χρόνια που έχουν επιβληθεί», αναφέρει η συνήγορος υπεράσπισης, Ειρήνη Μαρούπα.

Δεκάδες καταγγελίες για οικονομική και σεξουαλική αποπλάνηση μέσω κοινωνικών δικτύων, φτάνουν στα γραφεία του ινστιτούτου κυβερνοασφάλειας.

Η Κέλλυ Ιωάννου, εγκληματολόγος και διευθύντρια του CSI INSTITUTE, αναφέρει ότι: «Είδαμε τόσο άνδρες όσο και γυναίκες να αποπλανούνται από προφίλ ψεύτικα τα οποία δημιουργήθηκαν στο διάστημα της πανδημίας με κίνητρα τόσο την σεξουαλική κακοποίηση των θυμάτων όσο και την οικονομική τους εκμετάλλευση».

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποδεχόμαστε μόνο ανθρώπους που γνωρίζουμε στην πραγματική μας ζωή.

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου, Ντίνα Τσουκαλά

Επιμέλεια: Σόνια Φίλη

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση