Επίθεση κουκουλοφόρων σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Ν. Ηράκλειο – Πληροφορίες για τραυματίες

Επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων δέχθηκαν μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην πλατεία Νέου Ηρακλείου.

Η επίθεση κατά μελών της ΚΕΕΡΦΑ, σε εκδήλωση για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής έγινε λίγες μόλις ώρες, από την επίθεση ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη εναντίον αφισοκολλητών της ΚΝΕ.

Η  ΚΕΕΡΦΑ, δημοσιοποίησε με ανάρτησή της στο Facebook βίντεο από την στιγμή της βίαιης επίθεσης κάνοντας λόγο για επίθεση φασιστών στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου.

Υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 3 τραυματίες.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ μιλάει για “θρασύδειλη και δολοφονική επίθεση φασιστών εγκληματιών κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ”, που “έρχεται ως συνέχεια των φασιστικών επιθέσεων στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές, τις τελευταίες ημέρες κι αποτελεί επίθεση συνολικά κατά του λαού και της νεολαίας που δε θα μείνει αναπάντητη από το εργατικό λαϊκό κίνημα”. Το ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “για αυτά τα γεγονότα δεν είναι αθώοι όσοι κυβερνητικοί, πολιτικοί, δημοσιογραφικοί κι άλλοι παράγοντες του κατεστημένου, όλες αυτές τις μέρες, εξισώνουν την εγκληματική ναζιστική βία με την πάλη του λαού και τη δράση του ΚΚΕ, αναπαράγοντας την θεωρία των “δύο άκρων”.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση