Δήμαρχος Κορίνθου στο Πρώτο: Καλώ τους πολίτες να περιοριστούν στην οικιακή χρήση νερού-Αλλιώς θα επιβληθούν πρόστιμα (audio)

Με κλιμακωτά πρόστιμα, που ξεκινούν κατά περίπτωση από 100€ και αυξάνονται, όταν επαναλαμβάνεται η παράβαση ή είναι μεγαλύτερη η ποσότητα του νερού που καταναλώθηκε, επιχειρεί να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα επάρκειας νερού στην Κόρινθο, ο Δήμαρχος της περιοχής, Βασίλης Νανόπουλος. «Λόγω του ότι δεν έχει βρέξει για πολύ μεγάλο διάστημα, η κατανάλωση του νερού για να ποτίσουν οι πολίτες τα κτήματα έχει αυξηθεί. Ζητάμε λοιπόν, για να μπορέσουμε να έχουμε επάρκεια νερού, να μην γίνεται άσκοπη χρήση» εξήγησε μιλώντας στο  Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο κ. Νανόπουλος.

Δεν είναι η πρώτη φορά, μάλιστα, όπως είπε, που απευθύνει σχετική έκκληση στους Κορίνθιους πολίτες, προκειμένου να περιορίσουν την κατανάλωση του νερού. «Και εδώ και σε όλη την Ελλάδα έχει περιοριστεί η ποσότητα του νερού που έρχεται από τις πηγές. Πρώτα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι υπάρχει επάρκεια νερού για να τρέχει από τις βρύσες. Όταν θα υπάρχει παράβαση του κανονισμού, όταν διαπιστώνεται ότι γίνεται χρήση εκτός της οικιακής, θα επιβάλλονται πρόστιμα. Υπάρχει τρόπος να εντοπιστεί αυτό και είμαστε μικρή κοινωνία, γνωριζόμαστε μεταξύ μας».

Ο κ. Νανόπουλος, πρόσθεσε πως πολίτες έπαιρναν νερό από τους πυροσβεστικούς κρουνούς, γέμιζαν τα βυτιοφόρα και πήγαιναν να ποτίσουν τις ελιές, πρακτική που πρέπει να σταματήσει. «Στην προσπάθεια αυτή θεωρώ ότι θα υπάρχει θετική ανταπόκριση για να μην φτάσουμε στην επιβολή προστίμων».


Το νερό που χρησιμοποιείται στην περιοχή της Κορίνθου, προέρχεται από την Στυμφαλία, εξήγησε ο δήμαρχος, όπου οι πηγές έχουν σταματήσει να έχουν νερό εδώ και μήνες και η υδροληψία γίνεται από έναν διαφορετικό κοντινό χώρο. Η ποσότητα του νερού έχει μειωθεί στο μισό, όπως και η παροχή του νερού από γεωτρήσεις έχει μειωθεί στο μισό. Και με την ανομβρία να συνεχίζει, θα πρέπει να περιοριστεί η κατανάλωση, για να συνεχίσει να τρέχει νερό στις βρύσες των πολιτών, υπογράμμισε ο Δήμαρχος της Κορίνθου.

www.ertnews.gr

Δανάη Γραφάκου

Αφήστε μια απάντηση