Βίντεο – ντοκουμέντο της ΕΡΤ: Ο «ληστής με το σημείωμα» εν δράσει ― Καρέ – καρέ οι κινήσεις του στην τράπεζα

Οπτικό υλικό από τη ληστεία στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, οπότε και ο «ληστής με το σημείωμα» έδειξε το όπλο στην ταμία και κατόπιν αφαίρεσε 7.200 ευρώ, εξασφάλισε η ΕΡΤ.

Στην εν λόγω ληστεία, στις 18 Αυγούστου, ο δράστης, όπως φαίνεται στο βίντεο, μπαίνει σε υποκατάστημα τράπεζας, φορώντας ιατρική μάσκα. Πλησιάζει το ταμείο και αρχικά φαίνεται ότι ζητάει πληροφορίες από την υπάλληλο.

Δευτερόλεπτα αργότερα επιστρέφει, δείχνει στην ταμία το σημείωμα που έγραφε «δώσε τα λεφτά – ληστεία», και για να γίνει πιο πειστικός, της δείχνει και το όπλο που είχε στη ζώνη του. Η υπάλληλος στη θέα του όπλου τρόμαξε και του έδωσε  7.200 ευρώ που είχε στο ταμείο.

Ο ληστής κατόπιν, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους υπόλοιπους υπαλλήλους και τους δύο πελάτες, φεύγει ανέμελος από την τράπεζα. Η ταμίας, αφότου έφυγε ο ληστής φώναξε και στη συνέχεια ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Αξιοποιώντας οπτικό υλικό, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τον ταυτοποίησαν και χθες το πρωί του πέρασαν χειροπέδες έξω από το σπίτι του στη Καλαμαριά.

Στους αστυνομικούς, ο ίδιος είπε πως έκανε την ληστεία γιατί αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση