«Παρμενίων 2021»: Επίδειξη της ισχύος πυρός των Ενόπλων Δυνάμεων (video)

Σαφές μήνυμα ισχύος εξέπεμψαν οι Ένοπλες Δυνάμεις μέσω της διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων». Τα σενάρια της φετινής άσκησης συμπληρώθηκαν μέσα από τα συμπεράσματα που βγήκαν από την ελληνοτουρκική κρίση του 2020.

Φωτιά, ατσάλι και μηνύματα αποτρεπτικής ισχύος από τις Ένοπλες Δυνάμεις στον Έβρο.

Τα σενάρια του φετινού Παρμενίωνα συμπληρώθηκαν μέσα από τα συμπεράσματα που βγήκαν ύστερα από την Ελληνοτουρκική κρίση του 2020 που αντιμετώπισαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στον Έβρο και τη νησιωτική Ελλάδα.

Η άσκηση Παρμενίων εξελίσσεται από την περασμένη Παρασκευή και εκτός από τον Έβρο στο Αιγαίο τα πολεμικά πλοία του στόλου δεν έχουν σταματήσει να πραγματοποιούν βολές πυροβόλων.

Από το παρατηρητήριο του Ψηλού Στάλου στον Βόρειο Έβρο ο Νικος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυναμεις εκπέμπουν μήνυμα αποτροπής και ισχύος ενώ ταυτόχρονα γίνονται όλες εκείνες οι προσπαθείς που απαιτούνται για την ενίσχυση τους. Σαφές και αυστηρό ήταν το μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Αμέσως μετά τον Παρμενίωνα οι Ένοπλες Δυναμεις ξεκινούν ταχύρυθμη προετοιμασία για μια σειρά διασυμμαχικών ασκήσεων τόσο εντός αλλά και εκτός Ελληνικών συνόρων.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση