Επαφές και διαβουλεύσεις στη Γ.Σ του ΟΗΕ -Διπλωματική κινητικότητα για τα εθνικά θέματα

Στη Νέα Υόρκη και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται η ενίσχυση των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της πανδημίας, μεταφέρεται το διπλωματικό, πολιτικό και επενδυτικό ενδιαφέρον.

Διπλωματικό μαραθώνιο ξεκινά εντός της ημέρας ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας. Θα έχει συναντήσεις, όπου θα εξεταστούν οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό, ενώ την Τετάρτη μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη και ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ατζέντα του πρωθυπουργού δεν υπάρχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, παρότι ο Ταγίπ Ερντογάν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι τα προγράμματα των δύο ηγετών δεν συμπίπτουν, αφού την ημέρα που αναχωρεί ο Ερντογάν, φθάνει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος την Παρασκευή θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση.

Οι εντατικές,  διμερείς και πολυμερείς  συναντήσεις που θα έχει ό Έλληνας υπουργός στο  περιθώριο της συνάντησης περιλαμβάνουν, παραδοσιακούς συμμάχους και εταίρους αλλά και άνοιγμα προς χώρες της υποσαχάρια Αφρικής και της Λατινικής  Αμερικής.

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση