Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Επιστροφή στις παραλίες το Σαββατοκύριακο (video)

Γενικά καλοκαιρία προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Αρκετή ηλιοφάνεια, αλλά και κάποιες νεφώσεις κατά διαστήματα θα επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα. Οι βροχές θα είναι λίγες και θα περιοριστούν κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αλλά και στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο και προς το τέλος της εβδομάδας στα ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο θα φτάνουν και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία και στη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και από το απόγευμα αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγα μόνο σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς να σημειωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και τοπικά στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου
image}

Αφήστε μια απάντηση