Αλλάζουν τα πάντα για τους ανεμβολίαστους – Πού και πώς επιτρέπεται η είσοδός τους (video)

Με την επίδειξη αρνητικού rapid test ή PCR 48 ωρών, επιτρέπεται από σήμερα η είσοδος των ανεμβολίαστων σε χώρους εργασίας και χώρους διασκέδασης.

Την ίδια ώρα έτοιμος εμφανίζεται ο κλάδος της εστίασης να εφαρμόσει τα νέα μέτρα, ωστόσο όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι, θα υπάρξουν δυσκολίες στην εφαρμογή τους.

«Ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος θα έχουμε τις δυσκολίες, όταν θα μπει ο κόσμος μέσα, πως θα το διαχειριστούμε στην πόρτα με δύο συστήματα…» λέει ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου.

«Οι περισσότεροι πελάτες είναι συνεργάσιμοι και οι ιδιοκτήτες έχουν αποφασίσει να λειτουργήσουν την εφαρμογή, το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι ότι υπάρχει ένα 50% ανεμβολίαστοι που δεν μπορούν να μπουν στους εσωτερικούς χώρους» αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής, Γιάννης Σπυρόπουλος .

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, φοιτητές, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές και χορευτικές παραγωγές θα κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ ανά τεστ, δηλαδή 20 ευρώ την εβδομάδα ή 80 το μήνα.

Στους αγώνες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους γηπέδων όπως και στους εσωτερικούς χώρους εστίασης πρόσβαση θα έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες έως 6 μήνες από τη διάγνωση.

Με rapid test 48 ωρών θα μετακινούνται προς την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα όλοι οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες.

Ανεμβολίαστοι επιβάτες για υπεραστικές μετακινήσεις με λεωφορεία, τρένα, αεροπλάνα και καράβια θα κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα έως 48 ώρες πριν, ή μοριακό 72 ωρών.

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υποχρεούνται να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα σε ιδιωτικά διαγνωστικό κέντρα με κόστος 10 ευρώ που επιβαρύνει τους ίδιους.

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Β. Τζανακάκη

www.ertnews.gr

Αγγελική Παπαθανασίου
image}

Αφήστε μια απάντηση