Podcast: Τον Μίκη Θεοδωράκη αποχαιρετά ο Μανώλης Μητσιάς μέσα από ιστορίες και τραγούδια που σημάδεψαν την ζωή του

Με μια εξομολόγηση καρδιάς και λόγια που ξεχειλίζουν συγκίνηση και ευγνωμοσύνη προς τον παγκόσμιο δημιουργό, ο Μανώλης Μητσιάς απευθύνει το ύστατο χαίρε στον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Μανώλης Μητσιάς μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Θωμά Σίδερη, θυμάται την πρώτη συνάντηση με τον Μίκη Θεοδωράκη στο Βραχάτι, τότε που ο Μίκης κάθισε στο πιάνο και ο Μανώλης Μητσιάς άρχισε να τραγουδά με τρακ μπροστά του. «Αν μου έλεγε ότι δεν κάνεις για το τραγούδι, θα σταματούσα εκεί. Η παρότρυνσή του να συνεχίσω, μου άλλαξε τη ζωή. Ήταν η καθοριστική στιγμή να συνεχίσω την πορεία μου στο τραγούδι».

Ο Μανώλης Μητσιάς θυμάται ακόμη τα πέτρινα χρόνια κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, όταν και εκείνος αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, θυμάται τα πρώτα τραγούδια που του έδωσε ο Μίκης και ύστερα τις συναυλίες σε όλο τον κόσμο.

Ιδιαίτερη μνεία κάνει ο Μανώλης Μητσιάς στην ηχογράφηση του έργου Πολιτεία Γ’ και πώς προέκυψε αυτή η εμβληματική δισκογραφική δουλειά στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Ακούστε το podcast με τη συνέντευξη του Μανώλη Μητσιά.

www.ertnews.gr

Δανάη Γραφάκου
image}

Αφήστε μια απάντηση