Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Την Παρασκευή μόνο το πρωί τοπικά ισχυρές βροχές, μετά βελτίωση (video)

Την Παρασκευή αν και το πρωί συνεχίζεται ο βροχερός καιρός κυρίως σε Σποράδες και Εύβοια, μετά το μεσημέρι αναμένεται βελτίωση του καιρού σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Θα υπάρξει μάλιστα άνοδος της θερμοκρασίας, το Σάββατο τοπικά θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς. Ο σχετικά βελτιωμένος καιρός θα διατηρηθεί και την Κυριακή αλλά και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας. Εξαίρεση η Δυτική Ελλάδα την Κυριακή όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Την Παρασκευή στην αρχή της ημέρας προβλέπονται στα βορειοανατολικά τοπικές βροχές και καταιγίδες. Μάλιστα στις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι  κατά τόπους έντονες, από το μεσημέρι όμως αναμένεται βελτίωση του καιρού. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο ασθενείς και πρόσκαιρα από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 6 και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στα ανατολικά μικρής διάρκειας καταιγίδα. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. .

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη την χώρα, βαθμιαία όμως στα δυτικά και τα βόρεια και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο. Οι άνεμοι στα κεντρικά και νότια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο

 

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση