Καθηγητής Καρδιολογίας στην ΕΡΤ: Πέντε μήνες εντός νοσοκομείου κράτησε η «πάλη» μου με τον κορονοϊό (video)

Στην περιπέτειά του αφότου νόσησε με κορονοϊό αναφέρθηκε ο καθηγητής καρδιολογίας και διευθυντής της Γ’ Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΠΘ Βασίλης Βασιλικός, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

Ο ίδιος αφηγήθηκε πώς είναι η μάχη με τον κορονοϊό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η «πάλη» του εντός του νοσοκομείου διήρκησε πέντε μήνες.

«Μέσα Νοεμβρίου ως αρχές Απριλίου πάλευα μέσα στο νοσοκομείο με τον κορονοΪο. Ήμουν πολύ ψύχραιμος όταν πήρα το θετικό τεστ στα χέρια μου – ξεκίνησα την καραντίνα μου – απομονώθηκα και από την οικογένειά μου και μέσα στο σπίτι μου και περίμενα την ίαση. Σε 4 μέρες όμως η κατάστασή μου επιδεινώθηκε και αναγκάστηκα σε εισαγωγή στο νοσοκομείο (Ιπποκράτειο)» τονίζει.

Ο καθηγητής Καρδιολογίας, σημειώνει: «Εκεί κάθισα 3 εβδομάδες στον απλό θάλαμο και μετά επιδεινώθηκα κι άλλο και μπήκα στην ΜΕΘ. Κάθισα γύρω στους δύο μήνες διασωληνωμένος. Όταν βγήκα από την διασωλήνωση κάθισα άλλες 5 βδομάδες στη ΜΕΘ μέχρι να περάσω ξανά στο απλό θάλαμο, όπου κάθισα άλλες τρεις βδομάδες μέχρι να πάρω εξιτήριο. Σήμερα ταλαιπωρούμαι από το “long covid syndrome” και όπως βλέπετε μου έχει μείνει και ένας βήχας».

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση