Διευθύνων Σύμβουλος Κεντρικής Αγοράς Ρέντη στο Πρώτο: Δεν έχουμε ακραίες αυξήσεις τιμών – Συνεχείς οι έλεγχοι (audio)

«Μέχρι στιγμής δεν έχει διαμορφωθεί ανησυχητικό κλίμα, δεν έχουμε δει ακραίες αυξήσεις τιμών στα φρέσκα προϊόντα,που να δημιουργεί πρόβλημα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Απόστολος Αποστολάκος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινή παρέα», με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, αναφορικά με το κύμα ανατιμήσεων στην αγορά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τον παρατεταμένο καύσωνα, επηρέασε τις τιμές ορισμένων προϊόντων, αλλά όπως είπε «η κατάσταση εξομαλύνεται, παρακολουθούμε συνολικά τις τιμές και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τις αρμόδιες αρχές ώστε να διατηρηθούν σε φυσιολογικά επίπεδα». Διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι από τους μηχανισμούς του υπουργείου Ανάπτυξης είναι τακτικότατοι και συνεπείς σε όλα τα επίπεδα. Να σημειωθεί ότι μέσα από τις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΑ διακινούνται φρέσκα λαχανικά και φρούτα, φρέσκα ψάρια και κρέας.

«Η αγορά καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να αντέξει μεγάλες αυξήσεις. Προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση οι χονδρέμποροι και οι λιανέμποροι μειώνοντας τα ποσοστά κέρδους», πρόσθεσε ο κ. Αποστολάκος.

Όπως εξήγησε η ζωή των φρέσκων προϊόντων είναι περιορισμένη και η ζήτησή τους είναι εποχιακή. «Αν αυξηθεί η τιμή του μαρουλιού, αυτό σε 3 ημέρες θα μαραθεί και θα πρέπει να πεταχτεί. Οπότε υπάρχουν προϊόντα που οι τιμές τους μπορούν να αποκλιμακωθούν κατά 30% ή και 40% σε μια ημέρα», επισήμανε.


 

www.ertnews.gr

Γρηγόρης Νιάκας

Αφήστε μια απάντηση