O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Εξασθενούν οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, εντείνονται οι βροχές στην Εύβοια (video)

Τετάρτη και Πέμπτη εξασθενούν λίγο οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, παραμένουν οι σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες, και οι τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Ειδικά για την Εύβοια οι βροχές από το απόγευμα της Τετάρτης ως και το απόγευμα της Πέμπτης θα ενταθούν.

Από την Παρασκευή η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά, τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας θα ξαναπεράσει τους 30 βαθμούς.

Την Τετάρτη στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις.
Οι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και μόνο στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις κατά περιόδους με τοπικές βροχές και πιθανώς μετά το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι ανατολικοί 3 με 5 και από αργά το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη μόνο στα Δωδεκάνησα προβλέπεται προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές αλλά σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, βαθμιαία στην Πελοπόννησο και μετά το μεσημέρι πρόσκαιρα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση