Πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Ειρηνευτικής Δύναμης στο Αφγανιστάν στο Πρώτο: Η καθημερινότητά μας στο όριο μεταξύ ζωής και θανάτου (audio)

Συγκλονιστικές εικόνες από το Αφγανιστάν μεταφέρει ο πρώην διοικητής της Ελληνικής Ειρηνευτικής Δύναμης στο Αφγανιστάν, υποστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κολοκούρης, ο οποίος βρέθηκε επικεφαλής δύο φορές, το 2004 και το 2008.

Ο Κωνσταντίνος Κολοκούρης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στον Θωμά Σίδερη μιλά για την καθημερινότητα των αξιωματικών και των υπαξιωματικών, σε ένα όριο μεταξύ ζωής και θανάτου, ανάμεσα σε ατέλειωτα ναρκοπέδια και τρομοκρατικές επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον της Ελληνικής Δύναμης. Η έλλειψη νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, η μόλυνση του υπεδάφους με ουράνιο και οι μολυσματικές ασθένειες ήταν βασικά στοιχεία της καθημερινότητας με τα οποία βρίσκονταν αντιμέτωπα τα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης.

Ο Έλληνας πρώην ανώτατος αξιωματικός περιγράφει ακόμη τη μεταχείριση των γυναικών και των παιδιών, αλλά και το εμπόριο ναρκωτικών, που αποτελεί βασική πηγή εσόδων για μεγάλο μέρος των κατοίκων της Καμπούλ. 

www.ertnews.gr

Δανάη Γραφάκου
image}

Αφήστε μια απάντηση