Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ενισχύονται οι βοριάδες, πρωτοβρόχια με καταιγίδες την Κυριακή (video)

Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Την Κυριακή το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα θα δώσει στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τοπικές βροχές αλλά και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές.

Την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το πρωί στη Χαλκιδική προβλέπονται τοπικές βροχές.
Οι βοριάδες θα ενισχυθούν στο Αιγαίο στα ανατολικά τμήματα θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά το μεσημέρι μέχρι 33 βαθμούς.
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Στη Χαλκιδική το πρωί θα βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί αρχικά 5 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και την Κρήτη και είναι πιθανό να
σημειωθούν τοπικές βροχές γενικά ασθενείς στην ανατολική Θεσσαλία,τις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο  Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Μετά τις καταιγίδες την Κυριακή η θερμοκρασία θα είναι κάτω από τους 30 βαθμούς σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασιακά σε κανονικά επίπεδα.

 

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση